8 Οκτ 2015

Χρυσή Αυγή: εγκληματική γιατί είναι ναζιστική

Χρυσή Αυγή: εγκληματική γιατί είναι ναζιστική
«Ο,τι κινείται, σφάζεται»! Ο κυνισμός με τον οποίο ξεστομίστηκε η φράση από τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, Γ. Πατέλη, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που ο κόσμος το 'χε τούμπανο αλλά το αστικό πολιτικό σύστημα έκανε πως δεν καταλάβαινε. Οτι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ακριβώς γιατί είναι ναζιστική. Οργάνωση που στοχοποιεί αντιφασίστες, συνδικαλιστές, κομμουνιστές, μετανάστες. Εκτελεί με βάση οργανωμένο σχέδιο, που πηγάζει από την ίδια την αντιδραστική της φύση. Είναι και λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι του συστήματος, ενάντια σε ό,τι διαταράσσει την κανονικότητα της εκμετάλλευσης, για να επιβάλει διά του τρόμου την υποταγή εκεί όπου η επίσημη κρατική καταστολή δεν τα καταφέρνει ή δε θέλει ακόμα να ξεδιπλώσει όλη τη δράση της.
Η φράση ειπώθηκε σε σύσκεψη της Χρυσής Αυγής, όπου ο Πατέλης δίνει οδηγίες για το πώς θα χτυπήσουν σε μια πλατεία μετανάστες. Στη σχετική μαγνητοσκόπηση, την οποία το δικαστήριο αρνήθηκε να προβληθεί προχτές και την παρέπεμψε για το τέλος της δίκης μαζί με την ανάγνωση εγγράφων, ακούγεται καθαρά ο Πατέλης να δηλώνει ότι περιμένει οδηγίες και έγκριση από την ηγεσία, αποκαλύπτει ότι οι χρυσαυγίτες χτυπάνε οργανωμένα με βάση εντολές.
***
Παρά τη δικαστική δίωξη της Χρυσής Αυγής, απ' όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού συστήματος καλλιεργήθηκε ανοχή στη δράση της και το ρόλο της, εκφράστηκαν προβληματισμοί για το αν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση. Μέσα στην ίδια τη Βουλή, από την πρώην πρόεδρό της ως και το σημερινό πρόεδρό της, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για να αφαιρεθεί ο χαρακτηρισμός «εγκληματική» από τη Χρυσή Αυγή, να αντιμετωπιστεί η δολοφονία Φύσσα ως ένα συμβάν του κοινού Ποινικού Δικαίου. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισαν την επίθεση στα στελέχη του ΠΑΜΕ, στα γραφεία διαφόρων αντιρατσιστικών οργανώσεων, στους Αιγύπτιους ψαράδες. Ταυτόχρονα, διάφοροι εκπρόσωποι του Τύπου και αναλυτές αστικών επιτελείων εξέφραζαν τους προβληματισμούς τους για το πώς θα γίνει κατορθωτή η πιο αρμονική ένταξη της ΧΑ στο αστικό πολιτικό σύστημα, ξεκαθαρίζοντας από ορισμένα «ακραία» στοιχεία, ώστε να «τελειώσει το παράδοξο ένα κόμμα που το στέλνει ο λαός στη Βουλή να θεωρείται εγκληματική οργάνωση», όπως ανέφεραν ορισμένοι χαρακτηριστικά. Η επιχείρηση «κάθαρσης» των ναζιστών, ώστε να μπορέσουν αύριο να έχουν έναν πιο διακριτό ρόλο στις διεργασίες του αστικού πολιτικού συστήματος, επιχειρείται με πολλά μέσα και σε αυτήν την κατεύθυνση γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί και η διαδικασία της δίκης.
Κι όμως, αυτό που το αστικό πολιτικό προσωπικό δήθεν δε βλέπει, αναδείχθηκε ολόκληρο στην προχτεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου. Οταν η Μάγδα Φύσσα είπε πως «όταν ο Μιχαλολιάκος δηλώνει "είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45", σημαίνει ότι είναι ναζιστές, εθνικοσοσιαλιστές, τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών».
***
Αυτό που κρύβουν τα αστικά επιτελεία ειπώθηκε καθαρά στη δίκη από την Μάγδα Φύσσα, ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή έχει δομή και ιεραρχία εγκληματικής οργάνωσης και τα μέλη της εκπαιδεύονται γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Μετά γνώσεως, ένας από τους κατηγορούμενους, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δίνει εντολή στη μάνα του «να πετάξει τα όπλα από το σπίτι, πιστόλια, ρόπαλα, μαχαίρια, δυναμίτες, αυτοκόλλητα του Χίτλερ». Οπως, επίσης, καθαρά ειπώθηκε ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι της ίδιας τάξης με την επίθεση στο ΠΑΜΕ και στο στέκι «Αντίπνοια». «Είναι ο ίδιος τρόπος δράσης, υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Οι χρυσαυγίτες στοχοποιούσαν για να τους επιτεθούν «όσους ήταν αντίθετοι με τις ιδέες τους: τους αντιφασίστες, τους κομμουνιστές, τους μετανάστες» κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα, επιβεβαιώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ακριβώς γιατί είναι ναζιστική.
«Η δίκη των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής (...) πρέπει να ολοκληρωθεί με την καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και των συνεργών τους, όσων συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αλλά και κατά των Αιγυπτίων ψαράδων» σημείωνε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή την έναρξη της δίκης τον περασμένο Απρίλη. «Για όλα αυτά τα εγκλήματα, αλλά και για δεκάδες άλλα, την ευθύνη έχει η ίδια η ηγεσία της, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ακριβώς γιατί είναι ναζιστική, τόσο στη δομή της, όσο και στην οργάνωσή της. Ωθεί, καθοδηγεί τα μέλη της στο να εγκληματούν σε βάρος μεταναστών, εργατών, συνδικαλιστών, αντιφασιστών, κομμουνιστών» τόνιζε από τότε ακόμα το ΚΚΕ.
Το αποκρουστικό, εγκληματικό τους πρόσωπο οι χρυσαυγίτες το έδειξαν και στην έναρξη της δίκης, όταν επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν νέα παιδιά, μάρτυρες κατηγορίας και φίλους του Παύλου Φύσσα. Το ξαναδείχνουν αυτές τις μέρες, με ανοιχτές απειλές μέσα από διάφορα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν.
Για την αντιμετώπισή τους ισχύει η εκτίμηση του ΚΚΕ: «Ο φασισμός, ο ναζισμός πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από το δικαστήριο, αλλά από τον ίδιο τον ελληνικό λαό και σ' αυτό μπορεί να συμβάλει το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που θα απομονώνει την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και θα δυναμώνει τη δράση του ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά και θρέφει το ναζισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ