28 Νοε 2015

Χειροπέδες σε 2 δημοσιογράφους της Τζουμχουριέτ - Έκαναν το "έγκλημα" να αποκαλύψουν ότι ο Ερντογάν έστελνε όπλα στη Συρία

 Χειροπέδες σε 2 δημοσιογράφους της Τζουμχουριέτ - Έκαναν το "έγκλημα" να αποκαλύψουν ότι ο Ερντογάν έστελνε όπλα στη Συρία

Can Dündar- Erdem Gü
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν χθες δύο γνωστούς δημοσιογράφους της χώρας με την κατηγορία της προδοσίας.

Το τουρκικό κράτος έβαλε στο στόχαστρό του τους δημοσιογράφους της Τζουμχουριέτ τον αρχισυντάκτη Can Dündar (αριστερά στη φωτό) και τον Erdem Gü (δεξιά στη φωτό).

Υπενθυμίζεται πως η Τζουμχουριέτ είχε αποκαλύψει πως κρατικές μυστικές υπηρεσίες της χώρας έστελναν όπλα στη Συρία.

Οι δυο δημοσιογράφοι μετά την σύλληψη τους κατηγορήθηκαν για συνέργεια σε τρομοκρατία, ενώ κατηγορήθηκαν επίσης και για το αδίκημα της δημοσίευσης εμπιστευτικών κρατικών πληροφοριών.

«Μας κατηγορούν για κατασκοπία. Ο πρόεδρος είπε πως οι πράξεις μας είναι «προδοσία». Εμείς δεν είμαστε ούτε προδότες, ούτε κατάσκοποι, ούτε ήρωες, είμαστε δημοσιογράφοι. Αυτό που κάναμε ήταν η απλώς η δουλειά μας, μία δημοσιογραφική έρευνα» είπε ο Dündar πριν παρουσιαστεί ενώπιον των εισαγγελέων την Πέμπτη.

Μάλιστα οι Dündar and Gül κατηγορούνται πως είναι μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ.

Υπενθυμίζεται πως το επίμαχο βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 29 Μαΐου από την Τζουμχουριέτ έδειχνε Τούρκους αστυνομικούς να ανοίγουν φορτηγά γεμάτα κιβώτια που είχαν όπλα και πυρομαχικά, τα οποία αποστέλλονται στη Συρία από τις Μυστικές Υπηρεσίες τον Ιανουαρίου 2014.


Ερντογάν: Το ρεπορτάζ ήταν κατασκευασμένο -Θα το πληρώσουν ακριβά

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους δημοσιογράφους πως το ρεπορτάζ τους ήταν κατασκευασμένο προκειμένου να περάσει στην κοινή γνώμη πως η Τουρκία βοηθάει τρομοκρατικές οργανώσεις. Μάλιστα είπε πως όποιος κατασκεύασε την ιστορία θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Η πλευρά του Τούρκου προέδρου κατηγόρησε τους δύο δημοσιογράφους για προσπάθεια χειραγώγησης ακόμα και της Δικαιοσύνης.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε την περασμένη Τρίτη πως είτε τα φορτηγά μετέφεραν όπλα είτε όχι, η δημοσιοποίηση της ιστορίας είναι μία κίνηση προδοσίας.«Τι διαφορά έχει αν τα φορτηγά μετέφεραν όπλα ή όχι, το δημοσίευμα είναι ''προδοσία''», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν υποστήριξε πως τα φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Τουρκμένους και πως οι δημοσιογράφοι ήταν συνεργοί σε ένα σαμποτάζ που είχε σκοπό να βλάψει τον ίδιο, την κυβέρνηση και το κόμμα του.
Πηγή: ΚτΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ