28 Νοε 2015

Διαρκείς επιχειρήσεις και μέτρα «κατά της τρομοκρατίας»

Διαρκείς επιχειρήσεις και μέτρα «κατά της τρομοκρατίας»


ΠΑΡΙΣΙ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΡΩΜΗ.--
«Κλοιός» διαρκών αστυνομικών «επιχειρήσεων» αναπτύσσεται σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες μεγαλουπόλεις, στο φόντο των πολύνεκρων επιθέσεων που έγιναν στις 13 Νοέμβρη στο Παρίσι και των «αποκαλύψεων» ότι σειρά άλλων «τρομοκρατικών χτυπημάτων» αποτράπηκε ή σχεδιάζεται σε πολλά ακόμα σημεία της Γηραιάς Ηπείρου.
Στην ίδια τη Γαλλία, η οποία παραμένει σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» (που θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το Φλεβάρη), συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό συνεργών του φερόμενου ως «εγκέφαλου» Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ενώ η αστική τάξη «αξιοποιεί» ποικιλόμορφα το χαμό των 130 αθώων ανθρώπων: Χτες, 15 μέρες μετά το μακελειό, τελέστηκε ειδική τελετή μνήμης στο Μέγαρο των Απομάχων (Les Invalides) με τη συμμετοχή του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, που έσπευσε να καλέσει ξανά σε «εθνική ενότητα». Ενδεικτικό του «κλίματος» που καλλιεργείται, για να πειστεί ο γαλλικός λαός ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρέπει να συμπορευτεί με τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης είναι ότι, καθημερινά, δίπλα στις αναλύσεις και τα ρεπορτάζ για την ανάγκη να δυναμώσουν τα μέτρα «ασφαλείας» στο εσωτερικό, αλλά και οι «πρωτοβουλίες» στη Μέση Ανατολή (διπλωματικές και στρατιωτικές) είναι τα προσωπικά αφιερώματα στους 130 νεκρούς, η προσπάθεια, ώστε η ανησυχία του λαού να μεταμορφωθεί σε ανοχή και στήριξη επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών και άλλων αντιλαϊκών σχεδιασμών.
Μετά τις συναντήσεις, που ο Ολάντ είχε για την ενίσχυση της διεθνούς «αντι-τρομοκρατικής συνεργασίας» του με Ομπάμα, Κάμερον, Μέρκελ, Πούτιν, Ρέντσι, αύριο, έχει προγραμματιστεί να συναντήσει τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντο. Ακόμα, θα βρεθεί και με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ενόψει της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα, που ξεκινά τις επόμενες μέρες στο Παρίσι, αλλά και στο πλαίσιο της ανάγκης «κινητοποίησης» κατά της «τρομοκρατίας».
Στη Γερμανία, που ήδη ανακοίνωσε και τη δική της στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία, η αστυνομία του Βερολίνου έκανε προχτές δύο εφόδους (στα προάστια Σάρλοτενμπουργκ και Μπριτς) με στόχο «τζιχαντιστές» και συνέλαβε δύο άντρες, για τους οποίους, όπως ανακοίνωσε, υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζαν «μια σοβαρή πράξη βίας που αντιπροσώπευε έναν κίνδυνο για την πολιτεία». Στη Στουτγάρδη, οι αρχές επιβεβαίωσαν τη σύλληψη 34χρονου άνδρα που θεωρείται ύποπτος για διακίνηση όπλων, αποφεύγοντας να σχολιάσουν αν αυτός συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι.
Στην Ιταλία, στο βορειοανατολικό λιμάνι της Τεργέστης, οι αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση περίπου 800 καραμπίνων (τουφέκια τύπου Winchester SXP) που ένα φορτηγό μετέφερε από την Τουρκία με προορισμό το Βέλγιο, καθώς ανακοινώθηκε ότι ο Τούρκος οδηγός του φορτηγού δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες για τη μεταφορά τέτοιου οπλισμού.
Στο Βέλγιο, το επίπεδο «συναγερμού» παραμένει πολύ υψηλό, με πάνοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες να είναι ακροβολισμένοι σε Βρυξέλλες και αλλού. Να σημειωθεί ότι μετά τα «μέτρα ασφαλείας» που τέθηκαν σε εφαρμογή, η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση «Centrale Nationale des employes» ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για την επόμενη Δευτέρα απεργιακές κινητοποιήσεις, ως «ανταπόκριση» στις συστάσεις της αστυνομίας για μη πραγματοποίηση συγκεντρώσεων. Στελέχη της οργάνωσης δήλωναν χτες σε ΜΜΕ πως όταν «αποκατασταθεί η κατάσταση» θα σχεδιαστούν νέες δράσεις και πως αντί για κινητοποιήσεις, την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί μια αντιπροσωπεία να συζητήσει με τα κόμματα που απαρτίζουν σήμερα τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ