3 Απρ 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ


ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ,ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΟΧΙ ΑΠΛΑ "ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΙ "

Κώστας Πελετίδης 
«Όταν μιλάμε για ανεργία μιλάμε για φτώχεια, όταν μιλάς για φτώχεια, μπορεί να φτάσεις και μέχρι εξαθλίωση. Αυτά δεν είναι να τα παρατηρείς. Είναι να αγωνιστείς» 
«Μέχρι εδώ και μη παρέκει ο λαός μας δεν είναι πρόβατα επί σφαγή. Μπαίνουμε στον αγώνα για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούται ο λαός μας».



Στο ύψος του Άγιου Βασιλείου, έξω από την Πάτρα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή η μεγάλη πορεία για την ανεργία που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων. Η πόλη της Πάτρας γέμισε νωρίτερα το πρωί από ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι που ξεχύθηκε σε ολόκληρη την πόλη, ξεπροβοδίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τους οδοιπόρους στην αφετηρία της διαδρομής των 220 χιλιομέτρων ως την Αθήνα.
Χαρακτηριστικό της διαδρομής ως τώρα η συνεχής προσθήκη του κόσμου από τις γειτονιές της Πάτρας, από την Ανθούπολη ως τα Μποζαΐτικα, όπως και η θερμή υποδοχή του κόσμου που βγήκε στα μπαλκόνια, στις πόρτες των μαγαζιών, στις καφετέριες για να υποδεχτεί την πορεία από όπου περνούσε.
Στον Αγιο Βασίλειο τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος συνεχάρη τον  δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για την αγωνιστική πρωτοβουλία και το αγωνιστικό φρόνημά τους και δήλωσε τη συμπαράστασή του (ακούστε ΕΔΩ).
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, την πορεία υποδέχτηκαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου και αντιπροσωπεία από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. «Αυτή την περίοδο είμαστε σε κινητοποιήσεις, με αιχμή το Ασφαλιστικό. Είμαστε κοντά στην πρωτοβουλία του δημάρχου και της πόλης μας. Εγώ είμαι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου στο οποίο λείπουν 500 συνάδελφοι για να μπορέσει να λειτουργήσει. Έχουμε 500 κενές οργανικές θέσεις τη στιγμή που οι υγειονομικοί δεν προσλαμβάνονται εδώ, αλλά βλέπουν την πόρτα του εξωτερικού προκειμένου να δουλέψουν», δήλωσε ο Αποστόλης Αθανασόπουλος από τους εργαζόμενους.
Στον Άγιο Βασίλειο, την πορεία υποδέχτηκε ο Σύλλογος Μαζικού Αθλητισμού «Η Ζεύξη». Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δ. Πυλιοτόπουλος, δήλωσε: «Σήμερα όλος ο λαός, όλοι οι αθλούμενοι, όλος ο κόσμος συμμετέχουμε σε αυτή τη διεκδίκηση για καλύτερες μέρες για όλους μας, για δουλειά, για εργασία», ενώ πρόσθεσε πως «αγκαλιάζουμε αυτή την προσπάθεια που είναι προς θετική κατεύθυνση και ελπίζουμε να φέρει κάποιο αποτέλεσμα». 

902 πορταλ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ