7 Ιουλ 2016

ΗΠΑ Κι άλλη δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό

ΗΠΑ
Κι άλλη δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό


ΜΠΑΤΟΝ ΡΟΥΖ.--
Νέα επίδειξη ωμής αστυνομικής βίας σημειώθηκε στις ΗΠΑ, όπου ένας ακόμα Αφροαμερικανός σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμούς «οργάνων της τάξης» στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνα, Μπατόν Ρουζ.
Η ίδια η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση όπου μιλά για «διαφιλονικία» ανάμεσα στον 37χρονο πωλητή cd Αλτον Στέρλινγκ και αστυνομικούς, συμπληρώνοντας ότι ο «Στέρλινγκ πυροβολήθηκε στη διάρκεια της διαφιλονικίας και πέθανε στο σημείο». Οι δύο κλήθηκαν στο σημείο μετά από καταγγελίες ενός ατόμου ότι δέχτηκε απειλές από έναν πωλητή cd που οπλοφορούσε, σε πάρκινγκ ενός εστιατορίου.
Μετά το γεγονός οι αστυνομικοί τέθηκαν υπό «διοικητική άδεια» και διεξάγεται έρευνα.
Τα γεγονότα φέρονται να έχουν καταγραφεί σε βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο, όπου και οι δυο αστυνομικοί φαίνονται να ακινητοποιούν τον 37χρονο στο έδαφος, με χρήση όπλου και στη συνέχεια ακούγονται τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι ο Στέρλινγκ είχε όπλο, ωστόσο κάτι τέτοιο ούτε το επιβεβαίωσαν οι αρχές ούτε και διευκρινίστηκε τι ακριβώς «διαφιλονικία» έγινε που τους ανάγκασε να πυροβολήσουν εν ψυχρώ ένα νέο άνθρωπο. Ο 37χρονος μάλιστα ήταν πατέρας 5 παιδιών.
Το βράδυ της Τρίτης, όπως και χτες, πολλοί Αφροαμερικανοί συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και ξεχειλίζοντας από αγανάκτηση για μια κατάσταση στην οποία η ανθρώπινη ζωή χάνει κάθε αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ