24 Μαΐ 2017

Άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε διαδήλωση φτωχών αγροτών και εργατών γης



Πηγή: ΚΚ Ινδίας (Μ)

Τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής δέχθηκαν εκατοντάδες φτωχοί αγρότες και των εργάτες γης κατά τη διάρκεια μεγάλη διαδήλωσης που πραγματοποίησαν χθες 22 Μάη στην Καλκούτα, στην ανατολική Ινδία.
Αγρότες και εργαζόμενοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστικοί τους φορείς, με τη στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό) και του Αριστερού Μετώπου της Δυτικής Βεγγάλης, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης και βελτίωσης της θέσης τους.
Οι συγκεντρωμένοι, πορεύτηκαν μέχρι την έδρα της κρατιδιακής κυβέρνησης για να παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Εκεί, οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν άγρια επίθεση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 900 διαδηλωτών εκ των οποίων οι 100 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ανώτερα στελέχη του ΚΚ Ινδίας (Μ) ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κινητοποίηση ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα και χρειάστηκε να νοσηλευτούν, με τις δημοσιογραφικές ενώσεις να κατηγορούν τον αναπληρωτή επίτροπο της Αστυνομίας ότι διέταξε την επίθεση κατά των εκπροσώπων του Τύπου.
Την κύρια ευθύνη ωστόσο, φέρει η κυβέρνηση του «Κογκρέσου του Τριναμοολ», που εκφράζει τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων μονοπωλίων στο κρατίδιο. Το συγκεκριμένο κόμμα από το 2011 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, έχει προχωρήσει σε άγρια καταστολή σε βάρος του κομμουνιστικού και του λαϊκού κινήματος με εκατοντάδες νεκρούς.
Τη βάρβαρη επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ