28 Σεπ 2017

Εσωτερική ψηφοφορία για το αν θα παραμείνει η «σοσιαλιστική τάση» στον ΣΥΡΙΖΑ

        

Στο ερώτημα παραμονή η όχι στον ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να απαντήσουν μέσω ψηφοφορίας τα μέλη της «σοσιαλιστική τάσης» όπως ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Χρυσόγονος.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Οκτώβρη και να η απόλυτη πλειοψηφία αποφασίσει αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε και ο ίδιος θα ανεξαρτητοποιηθεί από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος και η «σοσιαλιστική τάση» θα γίνει αυτόνομη πολιτική κίνηση χωρίς να αποκλείσει συνεργασία με δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Σε κείμενο της η σοσιαλιστική τάση θέτει ζήτημα εσωτερικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως η «εσωτερική πολυφωνία και συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων σταδιακά αναιρέθηκε. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας τα οποία καταγγέλαμε το 2013». Επιπλέον γίνεται λόγος για «αναβλητικότητα σε ότι αφορά τις επενδύσεις» και ζητά «περιορισμό δημοσίων δαπανών» και «καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι φυσικά με απολύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ