11 Οκτ 2017

Κοίτα ποιος μιλάει...




Δεν ήταν καινοφανής η άποψη που υπερασπίστηκε προχτές από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, όταν τοποθετούμενος για το νομοσχέδιο σχετικά με την «ταυτότητα φύλου», ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για τον καθένα από μας, από όσους τουλάχιστον θέλουν να λέγονται και να είναι προοδευτικοί, ή φιλελεύθεροι, εκτός από αυτονόητο είναι και μια πράξη γενναιότητας (σ.σ. η ψήφιση του νομοσχεδίου) που θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει αν τα στοιχεία που αναγράφονται σε μια άλλη ταυτότητα, στην πολιτική μας ταυτότητα, αντιστοιχούν στην πραγματικότητα».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η υπερψήφιση ή η καταψήφιση του νομοσχεδίου είναι το κριτήριο που κατατάσσει τις πολιτικές δυνάμεις είτε στο στρατόπεδο της προόδου, είτε της συντήρησης! Δηλαδή, όποιος δεν είναι με το νόμο που ψηφίστηκε χτες, είναι έρμαιο των αναχρονισμών της Εκκλησίας, συνοδοιπόρος της Χρυσής Αυγής και φορέας σκοταδιστικών αντιλήψεων και απόψεων! Δηλαδή, μια επανάληψη των ΠΑΣΟΚικής έμπνευσης ψευτοδιλημμάτων περί «σκότους και φωτός» της δεκαετίας του 1980...
Ομως το τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό κρίνεται με βάση το ποιος αντιπαλεύει και ποιος υπερασπίζεται ένα σύστημα ιστορικά σάπιο μέχρι το μεδούλι, που έχει προ πολλού φάει τα ψωμιά του. Ενα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δηλαδή τον καπιταλισμό. Είναι το ποιος εκφράζει πολιτικά και ιδεολογικά την εργατική - λαϊκή χειραφέτηση από την αστική τάξη, την ιδεολογία της, τον ανορθολογισμό της, τον εθνικιστικό ή κοσμοπολίτικο σκοταδισμό της.
Απ' αυτή τη σκοπιά, η «προοδευτική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει και να επεκτείνει όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο που είχαν φέρει από κοινού η αναχρονιστική ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσει μαζί τους ένα ακόμα μνημόνιο, να ανταγωνίζεται μαζί τους για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ποιος θα επιτύχει ματωμένα πλεονάσματα, ποιος θα φέρει επενδύσεις πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα τη νέα αντιλαϊκή επίθεση μπροστά στην 3η «αξιολόγηση». Αυτοί που ξεθεμελιώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα τολμούν να μιλούν για υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων.
Η «προοδευτική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πάρει τα εύσημα από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την υλοποίηση αντεργατικών μεταρρυθμίσεων που οι προηγούμενοι δεν τολμούσαν να φέρουν. Η «προοδευτική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναδείχθηκε στον καλύτερο φίλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στηρίζοντας τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια και ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να πάει να χειροφιλήσει τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον.
Οι «προοδευτικοί» του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ρεσιτάλ αντικομμουνισμού, βγαλμένου από τα επιχειρήματα των πιο σκοτεινών αντιδραστικών επιτελείων, πρωταγωνίστησαν στην επίθεση στην ΕΣΣΔ και το σοσιαλισμό, ξεπερνώντας πολλές φορές και τους χρυσαυγίτες, με τους οποίους δεν ντρέπονται να συναγελάζονται, όπως έκαναν τις προάλλες στην άσκηση «Παρμενίων».
Οι «προοδευτικοί» του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που έχουν εγκαταλείψει - παρά τον ντόρο που σηκώνουν - ακόμα και τις διακηρύξεις τους για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος, δεν τολμούν να καθιερώσουν ως υποχρεωτικό τον πολιτικό γάμο. Εξάλλου, το ίδιο το νομοθέτημα της «προοδευτικής» κυβέρνησης βρίθει ιδεαλιστικών, αντιεπιστημονικών, ανορθολογικών θέσεων, ενώ στην πραγματικότητα δεν εξασφαλίζει ούτε τις ελάχιστες κοινωνικές προϋποθέσεις για να στηριχτεί το ατομικό δικαίωμα των ατόμων που υποτίθεται ότι έρχεται να στηρίξει.
Αυτά είναι λοιπόν τα μνημεία «προοδευτισμού» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Γι' αυτό είναι κάλπικη η «ευαισθησία» της για τα ατομικά δικαιώματα. Γιατί όσο κι αν φοράνε τη μάσκα του «νέου» και «προοδευτικού», ανήκουν στον παλιό, γερασμένο κόσμο, που η λαϊκή πάλη πρέπει να γκρεμίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ