28 Μαΐ 2018

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ Ν.Τ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ




ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ν.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ

Σε αγαστή συνεργασία οι παρατάξεις της πλειοψηφίας του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, στη συνεδρίαση που έγινε για την οργάνωση της Απεργίας στις 30 Μάη (την Πέμπτη 24/05!!!), αποφάσισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με εξαίρεση τους εκλεγμένους του ΠΑΜΕ, να συμμετέχει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στην πανελλαδική – πανεργατική Απεργία με το πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ. Απέρριψαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να δοθεί ταξικό περιεχόμενο στην απεργία και να συμπορευτεί το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
ΠΑΣΚ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΔΑΚΕ, αφού κατηγόρησαν αρχικά την ΑΔΕΔΥ, για αναξιοπιστία, για προδοσία των αγώνων, για το ότι έβαλε πλάτη όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να περάσουν τα μέτρα των προηγούμενων και τωρινών κυβερνήσεων, τελικά τη στήριξαν, υπερψηφίζοντας το απαράδεκτο πλαίσιο που έστειλε η ΑΔΕΔΥ στα σωματεία για την Απεργία!
Μάλιστα η μόνη διαφωνία μεταξύ τους ήταν για το που θα γίνει η συγκέντρωση του Ν.Τ. Στα Λύκεια με τα εκπαιδευτικά σωματεία ή στο Εργατικό Κέντρο, η  πλειοψηφία του οποίου, χορεύοντας στον παραπάνω ρυθμό, δεν μπήκε καν στον κόπο να συνεδριάσει μπροστά στην απεργία ενώ έβαλε εμπόδια και σε όσους επιχείρησαν να την οργανώσουν αφού κλείδωσε το σωματείο Ι/Υ έξω από το κτήριο του ΕΚΚ σε προγραμματισμένη σύσκεψη! Διαφώνησαν δηλαδή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μόνο για το «χωροταξικό» αλλά συμφώνησαν στο πλαίσιο. Τελικά η απόφαση που πάρθηκε ήταν να γίνει η συγκέντρωση μαζί με το Ε.Κ.Κ.
Ας μην αναρωτιούνται λοιπόν γιατί το Ν.Τ, έχει ξεπέσει στα μάτια των εργαζομένων και για ποιο λόγο δεν μπορεί να οργανώσει τους αγώνες:
  • Όταν τα δύο από τα τρία μέλη της κυρίαρχης παράταξης που προέρχονται από τους ΟΤΑ συμμετείχαν στη διαδικασία της αξιολόγησης, παρόλη την Απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και σαν Ν.Τ. καλούσαμε τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν στην αξιολόγηση!
  • Όταν στηρίζουν το πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ καλώντας στην ουσία τους εργαζόμενους να απεργήσουν για τους εργοδότες τους και να πιστέψουν τα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
  • Όταν τους καλούν να διαδηλώσουν μαζί με τους καλύτερους υπηρέτες των αφεντικών, όπως είναι η πλειοψηφία του Ε.Κ.Κ.
  • Όταν δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους για την οργάνωση του αγώνα, της Απεργίας, οποτεδήποτε κι αν έχουν προκηρυχτεί.
Ας μην ψάχνουν άλλο λοιπόν! Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθούν και στα γενικά συμβούλια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι κεντρικές τους παρατάξεις.
Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός! Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»! 
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.
Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.
Κάθε κλάδος, εργασιακός χώρος, κάθε περιοχή στις 30 Μάη να στείλουμε ισχυρό μήνυμα:
Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας!
Αγώνας - οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της "μεταμνημονιακής εποχής" που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση. 
Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια. 
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!
Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!
Όλες και όλοι την Τετάρτη 30 Μάη στις 10 στο Σαρόκο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ