28 Μαΐ 2018

Ο Κούλης, τα 17χρονα και τα τρίκυκλα

Πολύ θόρυβο έχει ξεσηκώσει η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, όπου με αφορμή ανακοίνωση του Σύριζα προ ημερών για “μαρσάρισμα τρίκυκλου” στη Νέα Δημοκρατία, στα πλαίσια μιας ανούσιας δικομματικής κοκορομαχίας, αναρωτήθηκε τι ενδιαφέρει έναν 17χρονο τι έγινε το 1963.
Δε θα σταθούμε εδώ στην εύλογη καζούρα που έχει κατακλύσει εξάλλου το διαδίκτυο, πως είναι τουλάχιστον φαιδρό να λέει κάτι τέτοιο κάποιος που δήλωνε “πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών” στη χούντα από βήματος βουλής, εκτός κι αν τα βρεφικά τραύματα(;) του προέδρου της ΝΔ αξίζουν περισσότερης ιστορικής μνήμης από τη δολοφονία του μαχητής της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Εξάλλου με την ίδια λογική, θα έπρεπε κανείς να αντιτείνει “τι τον νοιάζει το 17χρονο” ή τον οποιονδήποτε κάτοικο Ελλάδας τι γίνεται στη Βενεζουέλα, όπου η αντιπολιτευτική δράση της ΝΔ χτυπάει κόκκινο.
Εκείνο που έχει πραγματικά ενδιαφέρον είναι πώς ακριβώς φαντάζεται τον νέο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πολιτικός και κοινωνικός χώρος που εκπροσωπεί. Ένα “άγραφο χαρτί”, ένα άτομο χωρίς γνώση της σύγχρονης ιστορίας, τουλάχιστον όχι εκείνης που διαφοροποιείται, από την οννεδιτοδαπίτικη εκδοχή της, περί μυθευμάτων για νεκρούς στο πολυτεχνείο πχ. Κι αυτό όχι επειδή η ιστορία διδάσκει, λες κι είναι κάποια από καθέδρας αρχή που μας φυτεύει συνταγές για το μέλλον στο κεφάλι. Αλλά επειδή σίγουρα η γνώση της δίνει λιγότερα άλλοθι σε όποιον στρατεύεται σε μια παράταξη που αποδεδειγμένα δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη βία, αρκεί να προέρχεται από τη σωστή (παρα)κρατική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ