7 Σεπ 2018

Γέμισε σάλια το λιμάνι από το γλειψιματικό Πανούτσου για την Cosco

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν στις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού του Πειραιά, τα σάλια του άλλοτε αθλητικογράφου και πλέον συναδέλφου του Μπάμπη Παπαπαπαπαπαναγιώτου και Γιάννη Λοβέρδου, Αντώνη Πανούτσου. Φαίνεται πως το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό παρεάκι των Αντώνηδων, παρότι χώρισε μένει πιστό στις ιδέες του και στο ξεδιάντροπο ξέπλυμα μεγαλοεπιχειρηματιών και ομίλων, πέριξ του μεγάλου λιμανιού της χώρας.
Ο Αντώνης Πανούτσος λοιπόν στο κείμενό του στο Liberal με τίτλο «Όταν οι λίγοι αρνούνται στους πολλούς να εργαστούν» αποκαλύπτει πως ο Καρέλιας απέκτησε αντίπαλο στο γήπεδο των υπεργαμάτων εργοδοτών, που οι εργαζόμενοί τους σχεδόν τους κλέβουν υπεραξία. Ενημερώνει πραγματικά διεξοδικά και με λεπτομέρεια για τα μεροκάματα της Cosco, με πληροφορίες τις οποίες απέκτησε ψάχνοντας πιθανότατα και ο ίδιος για κάποια αντίστοιχη δουλειά. Είναι μάλιστα να απορεί κανείς, πώς με μεροκάματα που περιγράφει ο ίδιος έχει επιλέξει την καριέρα στον α(θ)λητικο Τύπο.
Αφού μας εξηγεί ότι η απεργία κηρύχθηκε παράνομη από τα δικαστήρια (χωρίς αναφορά στην αστεία αιτιολόγηση ότι «δεν προϋπήρξε δημόσιος διάλογος» ή ότι δε σκούπισαν τα πόδια τους πριν μπουν στην αίθουσα της συνέλευσης) μπαίνει στα χωράφια της αντιπαράθεσης του σωματείου με το διασπαστικό – εργοδοτικό. Διαμάχη για την οποία μας έχει προϊδεάσει από τον τίτλο σχετικά με το πού ακριβώς στέκεται ο ίδιος.
Αυτή η περίπτωση της απεργίας της Cosco, του διασπαστικού σωματείου που βρίσκει «μαξιμαλιστικά τα αιτήματα» των εργαζομένων και του τύπου που παρεμβαίνει για να μας υπενθυμίσει ποιος «χαλάει τη σούπα της συναίνεσης», θυμίζει έντονα το ναυπηγείο και τις κατά σειρά παρεμβάσεις Αλαφούζου, Παναγιώταρου και τελικά Λαγού. Δε νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ