14 Νοε 2018

Η σαπίλα του ντουνιά βγήκε παγανιά – Φασιστοειδή προκαλούν κι επιχειρούν να βρωμίσουν το Πολυτεχνείο με τα σύμβολά τους

Σύμφωνα με διαρροές της αστυνομίας σε δημοσιογράφους του σχετικού ρεπορτάζ, ολιγομελής ομάδα φασιστοειδών επιχείρησε σήμερα τα ξημερώματα να απλώσει πανό με φασιστικά σύμβολα και συνθήματα μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου στην Πατησίων. Εκεί δηλαδή όπου πριν από 45 χρόνια εισέβαλε το τανκ της χούντας, γκρεμίζοντας την πόρτα ανάμεσα από τις στήλες με τα ιστορικά συνθήματα “έξω αι ΗΠΑ”, “έξω το ΝΑΤΟ” που παραμένουν τραγικά επίκαιρα.

Τα φασιστοειδή είχαν προφανώς στόχο να προκαλέσουν εν όψει των τριήμερων εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και να αμαυρώσουν την επέτειο με σβάστικες και τα ναζιστικά τους σύμβολα. Μάλλον όμως δεν είχαν πολύ καλό συντονισμό και συνεννόηση με τις αστυνομικές δυνάμεις από την κλούβα που είναι μονίμως σταθμευμένη σε εκείνο το ύψος της Πατησίων, και έτσι το επεισόδιο έληξε με τρεις προσαγωγές, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ένα από τα μέλη της ομάδας είχε προσαχθεί ξανά πριν από μερικά χρόνια μετά από “δράση” της χρυσής αυγής.
Περιμένοντας και την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, το σίγουρο είναι ένα: μπορεί τα σταγονίδια της χούντας να νοσταλγούν τη δικτατορία, αλλά δεν μπορούν να σβήσουν την ιστορική μνήμη και να λερώσουν τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου που πάλεψαν ενάντια στους δικτάτορες, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους. Και το λαϊκό κίνημα θα βρεθεί τις επόμενες μέρες μαζικά στους δρόμους, δίνοντας άλλη μια απάντηση και θα τους αναγκάσει να κρυφτούν στις τρύπες τους.
Υστερόγραφο: η κεντρική εικόνα είναι φωτογραφία αρχείου και όχι από τα σημερινά γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ