27 Φεβ 2019

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΟΥΣΙΩΝ




ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 


         

 

 

 





ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ

   Το παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) καταγγέλλει το νέο επεισόδιο της εφαρμοζόμενης εδώ και δεκαετίες εγκληματικής πολιτικής στο ζήτημα των ναρκωτικών. Η κυβέρνηση με το πρόσχημα της προφύλαξης των τοξικοεξαρτημένων από λοιμώξεις και την προστασία της δημόσιας υγείας, προχωράει στο απάνθρωπο μέτρο της δημιουργίας «χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών» (shooting rooms=χώροι να τρυπιέσαι) καθώς και στη θεσμοθέτηση της δυνατότητας υλοποίησης προγραμμάτων απεξάρτησης από ιδιώτες, ΜΚΟ κλπ. Με τις επιλογές αυτές:
Ø  Καταδικάζει τους χρήστες στη διά βίου υποκατάσταση, μέσα σε χώρους εποπτευόμενης χρήσης (ΧΕΧ), μέχρι το θάνατό τους και τους αποτρέπουν από τη διεκδίκηση μιας άλλης πορείας στη ζωή τους, οριστικής απεξάρτησης, απαλλαγής από τα ναρκωτικά!
Ø  Εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα ιδιωτών και ΜΚΟ ώστε να κερδίζουν με τις επενδύσεις τους και σε αυτόν τον τομέα! 
Ø  Οδηγεί στην αύξηση της χρήση της ηρωίνης, στην αποθάρρυνση της ένταξής των χρηστών σε πρόγραμμα θεραπείας και στο να ενισχυθούν τοπικά νέες "πιάτσες"! Για όλα αυτά η εμπειρία από την εφαρμογή αντίστοιχων πολιτικών είναι αποκαλυπτική!

ΕΞΑΡΤΗΣΗ … ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!
   Η κατάσταση αυτή βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία. Συμβαδίζει με την πολιτική επιλογή που έχει υιοθετηθεί και η οποία υποστηρίζει τη διαχείρισης του προβλήματος των ναρκωτικών μέσα από την ενίσχυση προγραμμάτων χορήγησης υποκατάστατων. Συμβαδίζει δηλαδή με τα λογική της συμβίωσης με το πρόβλημα μέσα από τη λεγόμενη προσπάθεια «μείωσης της βλάβης» και με την ανάπτυξη βέβαια και της σχετικής επιχειρηματικότητας!
   Έτσι μετά την υποχρηματοδότηση της πρόληψης (π.χ. ΔΗΜΟΠ «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ» στο νησί μας) και των προγραμμάτων απεξάρτησης, την στελεχική αποδυνάμωση των δομών τους, τη μη δημιουργία νέων ή τη μη αναγνώριση και θεσμοθέτησή υπαρχόντων (βλέπε «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» στην Κέρκυρα), τη σταδιακή προώθηση της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών ουσιών (νόμος για τη θεραπευτική κάνναβη) και την σταθερή ενίσχυση των προγραμμάτων χορήγησης ουσιών τώρα έρχονται να ιδιωτικοποιήσουν την απεξάρτηση και να δημιουργήσουν χώρους χρήσης ουσιών!
ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ!
   Η κυβέρνηση με τα μέτρα αυτά έρχεται να ολοκληρώσει μια (ακόμη) βρώμικη αποστολή, που συζητιέται εδώ και 15 χρόνια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν τολμήσει να την υλοποιήσουν. Ωστόσο στο έργο της αυτό δεν είμαι μόνη αφού έχει την υποστήριξη της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ακόμη και της φασιστικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Έχει ακόμη τη στήριξη και των υποψηφίων δημάρχων Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.
               

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ!
    Το παράρτημα Κέρκυρας του ΕΣΥΝ θεωρεί ότι είναι μονόδρομος η αγωνιστική αντιμετώπιση των απάνθρωπων τελευταίων μέτρων από τη νεολαία και τους μαζικούς κοινωνικούς φορείς. Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας συμβιβασμός και καμία υποχώρηση στο θανατηφόρο και καταστροφικό δρόμο που ακολουθείται όλο και πιο έντονα!
·        Καταγγέλλουμε τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για δημιουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης ουσιών, χώρων ζωντανών νεκρών!
·        Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από όλα τα ναρκωτικά και όχι με νομιμοποιημένα τα ναρκωτικά υπό κρατική επίβλεψη και εποπτεία!
·        Διεκδικούμε ολόκληρη ζωή για τη νεολαία μας, με ικανοποιημένες τις ανάγκες της και τα δικαιώματά της!
·        Διεκδικούμε ενίσχυση και επέκταση των δημόσιων δωρεάν κρατικών δομών, πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης, για την τοξικοεξάρτηση, με κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
·        Παλεύουμε για την ενίσχυση των δομών που λειτουργούν στο νησί μας («ΔΙΑΠΛΟΥΣ», ΔΗΜΟΠ «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ», ΟΚΑΝΑ).

      Κέρκυρα 25-2-2019

              ο πρόεδρος                               η γραμματέας
           Κώστας Ρούσσινος                              Έφη Κάντα

                                                                                                       
                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ