Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ για το αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Τζήμερου σε σύναξη στη Χαλκίδα αναφέρει:
«Για άλλη μια φορά ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του μορφώματος “Δημιουργία Ξανά”, εκτόξευσε τον αντικομμουνιστικό του οχετό απέναντι στο ΚΚΕ, από την ομιλία του στη σύναξη συγγενών και φίλων την Κυριακή το βράδυ στη Χαλκίδα.
Είναι φανερό ότι μπροστά στη δυναμική συσπείρωσης και συστράτευσης με το ΚΚΕ εργαζομένων, λαϊκών ανθρώπων, οι εχθροί του εργαζόμενου λαού ενοχλούνται.
Με καταμερισμένους ρόλους η μεγαλοεργοδοσία έχει ξαμολύσει τους ανθρώπους της για να ανακόψουν αυτήν τη δυναμική.
Σε αυτή την επιχείρηση έχει περίοπτη θέση ο Τζήμερος, γνωστός αντικομμουνιστής, εχθρός των αγώνων του λαού, σε διατεταγμένη υπηρεσία κατ’ επανάληψη να προκαλεί, να δημιουργεί επεισόδια εκφράζοντας το μίσος του απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη θρασύδειλη και τραμπούκικη συμπεριφορά του σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους σε απεργία, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και στέλεχος του ΚΚΕ.
Τώρα ήρθε στη Χαλκίδα για να μιλήσει για παθογένειες της χώρας που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια. Παθογένεια χαρακτηρίζει το δικαίωμα των απόμαχων της δουλειάς να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη. Παθογένεια χαρακτηρίζει να έχει ο εργαζόμενος λαός ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, το δικό του σπίτι, χωρίς να αναγκάζεται να το χρυσοπληρώνει σε τράπεζες και ΕΝΦΙΑ. Αναπαράγει όλη την αντιδραστική σαβούρα του συστήματος της εκμετάλλευσης που φορτώνει στο λαό τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης και της ανάπτυξης που προϋποθέτει τσακισμένα τα λαϊκά δικαιώματα για να κερδοφορούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Γι’ αυτό επιτίθεται στο ΚΚΕ με τα περί “θεσμικής ανομίας που διακρίνει τη χώρα και μήτρα της είναι το ΚΚΕ”! Γιατί αυτό που υπηρετεί είναι όλο το αντεργατικό – αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που έχουν φροντίσει για λογαριασμό του κεφαλαίου να νομοθετήσουν και υλοποιήσουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χθες, του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που το επεκτείνει παρά τις φανφάρες περί “επιστροφής στην κανονικότητα”.
Το επιβεβαιώνει άλλωστε και το ακροατήριο που του έστησαν στελέχη της ΝΔ, με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Εύβοιας.
Επιτίθεται στο ΚΚΕ γιατί από θέσεις αρχής το ΚΚΕ υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί αμφισβητεί το νόμο της ζούγκλας, αμφισβητεί τη θυσία των σύγχρονων αναγκών του λαού για να κερδοφορούν οι λίγοι.
Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να απομονώσει όσους προσπαθούν είτε με ωμό είτε με εκλεπτυσμένο αντικομμουνισμό, να επιτεθούν στο ΚΚΕ. Υπάρχει πείρα ότι ο αντικομμουνισμός είναι προπομπός για ένταση της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.
Δεν θα τους περάσει! Η συμπόρευση με το ΚΚΕ θα εκφραστεί ακόμα πιο δυναμικά και μαζικά στους καθημερινούς αγώνες και στις εκλογές.
Οι άνθρωποι του μόχθου έχουν επιλογή: Να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού! Για να δυναμώσει η διεκδίκηση, η λαϊκή πάλη με οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες, για να βαδίσουμε ακόμα περισσότεροι το μοναδικό φιλολαϊκό δρόμο που συμφέρει τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία στην κατεύθυνση ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και των πολιτικών της εκφραστών.
Να απομονώσουν κάθε λογής Τζήμερους, να γκρεμίσουν από την 3η θέση τη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής».