27 Φεβ 2019

Ένας εργάτης απαντά στον πρόεδρο του ΣΕΒ: Ανιστόρητη ουτοπία είναι να πιστεύει ότι ο εργάτης θα μείνει στα ψίχουλα και τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν

Μπορεί στους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, οι μπράβοι και οι εργοδότες να μην επέτρεψαν τη διεξαγωγή ενός καθαρού, δημοκρατικού Συνεδρίου με πραγματικούς εργάτες-αντιπροσώπους, όπου δε γίνεται αυτό όμως, όπου δεν μπορούν να παρέμβουν για να αλλοιώσουν το συσχετισμό και να ματαιώσουν τα Συνέδρια, βλέπουν την εργατική τάξη να τους γυρνάει την πλάτη.
Την περασμένη Κυριακή ολοκλήρωσε τις εργασίες του στη Χαλκίδα το 30ό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, εκλέγοντας αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ -εν όψει του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας το Μάρτη. Η ΔΑΣ εξέλεξε 14 από τα 15 μέλη της διοίκησης, αυξάνοντας τους αντιπροσώπους της από 93 σε 133. Οι “Δημοκρατικές Δυνάμεις” της ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ ενωμένες, έβγαλαν μόλις 1 έδρα και 9 αντιπροσώπους (από 12). Η ΔΑΣ εξέλεξε και τους 4 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Μια χαρακτηριστική γεύση από τις εργασίες του Συνεδρίου μπορεί να πάρει κανείς με ένα απόσπασμα από την ομιλία του Βασίλη Παπαγεωργίου, μέλους της απεργχόμενης διοίκησης, που απαντά στον πρόεδρο του ΣΕΒ, δηλαδή στον πραγματικό ταξικό εχθρό και όχι το πολιτικό του προσωπικό, σχολιάζοντας τι είναι ουτοπικό και τι όχι.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο Φέσσας, είχε πει ότι οποιαδήποτε επιστροφή στο καθεστώς των εργασιακών ρυθμίσεων που ίσχυε πριν από την κρίση, αποτελεί ανιστόρητη ουτοπία. Εμείς οι εργαζόμενοι με το συνέδριο αυτό, λέμε στο Φέσσα και την τάξη του: ανιστόρητη ουτοπία είναι να πιστεύει ότι θα μείνουν τα πράγματα ως έχουν και ότι ο εργαζόμενος, ο παραγωγός όλου του πλούτο, ο πρωταγωνιστής της κοινωνικής ζωής, θα μείνει στη φτώχια, στα ψίχουλα, και ότι οι βιομήχανοι, τα παράσιτα, οι κηφήνες θα ζούνε στα λούσα.
Αυτό θα το αλλάξουμε, θέλουνε δε θέλουνε, η κοινωνική εξέλιξη δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Κι όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν και οι εργαζόμενοι, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ