15 Μαΐ 2019

Μαύρες συναλλαγές...



Σε συνδιαλλαγές με όλους και σε όλα, απ' ό,τι φαίνεται, εμπλέκονται οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύοντας έτσι τις πολυπλόκαμες διασυνδέσεις τους με το σύστημα. Είναι γεγονός ότι η αναμενόμενη ολοκλήρωση της δίκης στα τέλη του χρόνου και οι επικείμενες εκλογές έχουν βάλει τους φασίστες και τα αφεντικά τους «στην πρίζα». Ολο και κάποιο «κομπρεμί» βγαίνει στην επιφάνεια, με τους υπόδικους κυρίως χρυσαυγίτες να παζαρεύουν την «επόμενη μέρα», διαβλέποντας την καταδίκη πολλών απ' αυτών, και ταυτόχρονα διάφορα κέντρα του αστικού πολιτικού συστήματος και επιχειρηματικών συμφερόντων να επιδιώκουν να διασώσουν κάποιους απ' αυτούς ώστε να τους αξιοποιήσουν σε διάφορα παιχνίδια.


Ετσι, βλέπουμε για παράδειγμα το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής να «φτιάχνεται» ...στα μέτρα του Λαγού, που είναι βασικός κατηγορούμενους στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Στο ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος που το επίθετό του να ξεκινάει από γράμμα πριν το «Κ», ώστε αλφαβητικά ο Λαγός να εμφανίζεται δεύτερος και άρα να διευκολύνεται η ψήφισή του. Στόχος είναι να εκλεγεί και να οχυρωθεί πίσω από την ασυλία του ευρωβουλευτή. Από την άλλη, γεννά ερωτήματα η ακύρωση (ή απόσυρση) του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής στο δήμο Θεσσαλονίκης, επειδή δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο αριθμό υποψηφίων στο διαμέρισμα της Τριανδρίας. Πέρα από την προφανή αδυναμία των φασιστών να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, μάλλον έχει και κάποιο λάκκο ή φάβα, αφού διευκολύνονται χρυσαυγίτικες ψήφοι να «σπρωχτούν» προς άλλες κατευθύνσεις, εξυπηρετώντας διάφορα πάρε - δώσε.


Χώρια το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες χώνονται σε διάφορα δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, μη εξαιρεμένων των ΣΥΡΙΖΑίικων, που πρόθυμα τους προσφέρουν στέγη. Και βέβαια «το ταγκό θέλει δύο», που σημαίνει ότι όλα τα παζάρια και οι συναλλαγές γίνονται με ανοχή και στήριξη των άλλων κομμάτων και δυνάμεων του αστικού πολιτικού συστήματος... Και αυτό το γεγονός πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου καταδίκης τόσο των ναζί όσο και αυτών που συναλλάσσονται μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ