15 Μαΐ 2019

Η Αλεξάνδρα Μπαλού περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Η Αλεξάνδρα Μπαλού περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Η ίδια περιφερειάρχης και ο Μπάμπης Χαραλάμπους πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Το θεωρείτε, μήπως, απίθανο να συμβεί, ενώ πολλά στοιχεία το καθιστούν πια εξαιρετικά πιθανό; Και μήπως σκεφτήκατε ότι αυτό σημαίνει πως το φάντασμα του κομμουνισμού πλανάται πάνω από την Κέρκυρα και τα άλλα Ιόνια νησιά μας 171 χρόνια μετά τη συγγραφή του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» από τον Καρλ Μαρξ και τον Φρίντριχ Έγκελς;
Αδύνατον να νικήσει, θα είπατε ίσως κιόλας, αν και μόλις πριν από λίγες ημέρες δεν δίνατε καμία πιθανότητα στη Λίβερπουλ να περάσει στον μεγάλο τελικό για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό συλλογικό έπαθλο…
Προσπερνώντας τα εύκολα, άλλωστε, σε σχόλια ποδοσφαιρικά θέματα, θέτουμε μια πιο σχετική με το θέμα μας ερώτηση: Μήπως δίνατε καμιά πιθανότητα το 2014, πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, να εκλεγεί πανηγυρικά δήμαρχος της Πάτρας, τη δεύτερη Κυριακή, ο κομμουνιστής γιατρός Κώστας Πελετίδης;
Κι όμως!
Περίπτωση ανάλογη με αυτή του Αχαιού γιατρού, νομίζω, είναι στα μέρη μας η Κερκυραία τραπεζουπάλληλος Αλεξάνδρα Μπαλού από το χωριό Μεσαριά, που, ειρήσθω εν παρόδω, ο αγρότης πατέρας της ήταν αξιωματικός του ΕΛΑΣ στη βόρεια Κέρκυρα την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης και ο γιατρός θείος της σκοτώθηκε από αγγλικά βόλια στις μάχες της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 1944 ενώ μετέφερε τραυματίες του ΕΛΑΣ.
Πέντε μήνες τώρα παραδίδει μαθήματα υποδειγματικά έντιμης και πολλαπλά ωφέλιμης προεκλογικής δραστηριότητας, επισκεπτόμενη αθόρυβα σχεδόν περί τα 100 ίσως χωριά και δεκάδες κοινωνικές δομές Υγείας και σχολεία, Υπηρεσίες και άλλους χώρους εργασίας, ξενοδοχειακές μονάδες, αστυνομικούς και πυροσβεστικούς σταθμούς, καθώς και πολιτιστικούς, αθλητικούς και περιβαλλοντικούς φορείς σ’ όλα τα Ιόνια νησιά. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι δεν πήγε πουθενά για να μεταδώσει κάποιο ψηφοθηρικό μήνυμα. Για να σκορπίσει μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και πίστης στις ικανότητες του λαού των Ιονίων νήσων και να αναζητήσει μαζί με τους συνομιλητές της τις ορθότερες και εφικτές λύσεις, πήγε παντού.
Σας προκαλώ να ρωτήσετε οπουδήποτε πήγε και να ακούσετε τις εντυπώσεις τους!
Θα σας βεβαιώσουν όλοι, είμαι σίγουρος, ότι σας είπα την αλήθεια.
Θα σας πουν πόση ώρα ή πόσες κυριολεκτικά ώρες αφιέρωσε σε εποικοδομητικές συζητήσεις με μη ομοϊδεάτες της συμπολίτες μας, εστιάζοντας στα προβλήματα και στις καλύτερες δυνατές, άμεσες λύσεις. Πόσες γνώσεις και πόση πείρα από την πολυετή θητεία της σε συμβούλια της Τοπικής Διοίκησης και στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής ξεδίπλωσε στις συναντήσεις. Πόση μαχητική ευγένεια, πόσο σεβασμό στον διάλογο και πόση ικανότητα σύνθεσης και εύρεσης κοινού τόπου έδειξε ότι διαθέτει.
Διευθυντής σχολείου της πόλης, το οποίο η υποψήφια περιφερειάρχης επισκέφθηκε μόλις προ ημερών, μου έλεγε ότι άφησε τόσο άριστες εντυπώσεις στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου, ώστε ορισμένοι από τους συνομιλητές της τόσο του συντηρητικού όσο και του προοδευτικού χώρου, όπως έχουμε συνηθίσει να τους λέμε, δήλωναν ανοιχτά ότι για πρώτη φορά σκέφτονταν να τη ψηφίσουν.
Θεωρείστε εξαιρετικά πιθανό λοιπόν, ισχυρίζομαι εγώ, τα Ιόνια νησιά μας να γίνουν δεύτερη Πάτρα, αναδεικνύοντας στη θέση της περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων το μέλος και στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλεξάνδρα Μπαλού. Κι ο Κ. Πελετίδης, πρέπει να προσθέσω, από χαμηλά ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα. Υποτίθεται ότι δεν είχε ελπίδες εκλογής του. Ενώ τώρα στην Πάτρα πολλοί συζητούν μήπως στις 26 Μαΐου επανεκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.
Ε, λοιπόν, νομίζω ότι η συμπολίτισσά μας από τη Μεσαριά είναι απ’ την ίδια «πάστα» ανθρώπων, απ’ την ίδια φτιαξιά, που λέμε.
Από ‘κείνους, ίσως, που με πηγαία λόγια ουσίας μπορούν να «φτάνουν σε όλες τις καρδιές, σ’ όλα τα χείλη», για να δανειστώ στίχους του Γιάννη Ρίτσου. Με λόγο απλό, χωρίς βερμπαλισμούς, μιλάει κατευθείαν στον νου και την καρδιά μας, διακηρύσσοντας ότι αυτή και η παράταξή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», όχι μόνο θέλουν μα και μπορούν να αγωνιστούν αποτελεσματικά για να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολλών στα Ιόνια νησιά μας! Πριν απ’ όλα, όπως τονίζει, στον ζωτικό τομέα της παροχής των υπηρεσιών Υγείας.
Δεν επιδόθηκε σε κινήσεις εντυπωσιασμού και δεν επιζήτησε τη δημοσιότητα, αν και έχει τόση πείρα από τηλεοπτικές εμφανίσεις, αφού έχει εκπροσωπήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σε δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές, που είναι σίγουρο σχεδόν ότι με τη χαρισματική της προσωπικότητα θα κερδίσει και τις εντυπώσεις και πολλούς ψηφοφόρους, σε περίπτωση που γίνει όντως debate μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών. Απέφυγε ακόμη και να παρουσιάσει ξεχωριστά, προς άγραν ψήφων, τις υποψηφιότητες ανθρώπων του συνδυασμού της που ήταν γνωστά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ανακοίνωσε ξεχωριστά ούτε τις υποψηφιότητες των άλλων ανθρώπων των νησιών μας με προοδευτικές αντιλήψεις, που έχουν άλλες απόψεις από εκείνες του ΚΚΕ σε διάφορα ζητήματα και ωστόσο έχουν στοιχηθεί στις τάξεις του αγωνιστικού συνδυασμού με το κόκκινο γαρύφαλλο, συμπίπτοντας σε βασικά ζητήματα για το αύριο της Κέρκυρας και των Ιονίων νήσων.
Όπως έχει αποφύγει να αξιοποιήσει πολιτικά το γεγονός ότι πριν από δύο χρόνια, τις 11 Μαΐου 2017, στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής την είχε χαστουκίσει δις ο ανεκδιήγητος Θ. Τζήμερος, όταν θαρραλέα του είχε ζητήσει τον λόγο γιατί έσκιζε απεργιακές αφίσες εργαζομένων. Θα θυμάστε, φαντάζομαι, την υπόθεση και τον σάλο που είχε ξεσπάσει. «Είμαι η Αλεξάνδρα Μπαλού και είμαι μέλος του ΚΚΕ, αυτό κάνει τον λόγο μου έντιμο και καθαρό», είχε αξιοπρεπέστατα και περήφανα απαντήσει το ίδιο βράδυ στον τηλεπαρουσιαστή Ν. Χατζηνικολάου, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να κρατήσει μεσοβέζικη στάση. «Η Αλεξάνδρα, συνδικαλίστρια επί σειρά ετών στον ΣΕΤΑΠ, στην ΟΤΟΕ και εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τα πολιτικά πιστεύω του καθενός, είναι γνωστή για το ήθος της και αγωνίστρια της εργατικής τάξης», δήλωσαν ομόφωνα, ανεξαρτήτως πολιτικού πιστεύω, οι συνάδελφοί της από τις διάφορες παρατάξεις στην Τράπεζα Πειραιώς.
Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι βάλλει διαρκώς εναντίον της Χρυσής Αυγής και του συνδυασμού της, χαρακτηρίζοντάς τον «ντροπή και ασχήμια για τα νησιά μας», ενώ υποτίθεται ότι η ύπαρξή του την ευνοεί εκλογικά, όταν την ίδια στιγμή για μικροπολιτικούς λόγους οι άλλοι βασικοί συνδυασμοί ποιούν την νήσσαν…
Η Κερκυραία αγωνίστρια βρίσκει απήχηση και σε πολίτες του συντηρητικού χώρου, όπως, για να πω εδώ κάτι που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση, συμμαθητής μου από χωριό της Μέσης Κέρκυρας που δηλώνει ότι στις περιφερειακές εκλογές θα ψηφίσει αυτήν, ενώ στη ζωή του δεν έχει επιλέξει ποτέ άλλο κόμμα από αυτό της ΝΔ. Έτσι εξηγώ το γεγονός ότι πρώτη η κυρία Ρόδη Κράτσα προσπάθησε να κατηγορήσει την υποψήφια περιφερειάρχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων» για αναπαραγωγή fake news, πριν από λίγες εβδομάδες.
Με την εκτίμηση ότι ίδια και ακόμη μεγαλύτερη απήχηση βρίσκει ο λόγος της, συγχρόνως, στον πιο προοδευτικό χώρο των πολιτών που είχαν επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους υποψηφίους του το 2014, εξηγώ το γεγονός ότι στην πεπατημένη της κυρίας Κράτσα βάδισε προ ημερών και ο κ. Θόδ. Γαλιατσάτος, κάνοντας λόγο κι αυτός για fake news της Κερκυραίας κομμουνίστριας ανθυποψήφιάς του. Δεν είναι καθόλου λίγοι και προσλαμβάνουν ίσως διαστάσεις πραγματικού ρεύματος, ιδίως στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη βόρεια Κέρκυρα, όσοι έχουν λάβει εμφανείς ή διακριτικές αποστάσεις από αυτόν και τον συνδυασμό του, μετακινώντας στην Αλεξάνδρα Μπαλού την προτίμησή τους. Την προτίμησή τους σε αυτήν εκφράζουν στην περιοχή αυτή ακόμη και υποψήφιοι άλλων δημοτικών συνδυασμών, πέραν εκείνου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βόρειας Κέρκυρας», κάνοντας γνωστό ότι στις περιφερειακές εκλογές θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων»
Υπάρχει, είναι εμφανής, μια ταραχή. Η αλήθεια είναι αυτή που συνάδελφός μου στην ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Θ. Γαλιατσάτου είχε προαναγγείλει ως εξέλιξη από τον περασμένο Ιανουάριο, γράφοντας στο kefaloniapress.gr: «Kαλλιεργημένη, κομψή, αεικίνητη, εξαιρετικά προσιτή και ευχάριστη προσωπικότητα που μας εντυπωσίασε με τη συγκροτημένη ροή του λόγου της, σίγουρα δεν είναι εύκολη αντίπαλος ούτε για τον Θόδωρο Γαλιατσάτο ούτε για τη Ρόδη Κράτσα».
Υπέρ της υποψηφιότητάς της, ως γνωστόν, έχει ταχθεί στο νησί μας, μεταξύ άλλων, ο πρώην διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς στην Κέρκυρα, Ν. Μανάτος.
Γεγονός είναι, κατά τη γνώμη μας, ότι τις καλές προοπτικές της έχει κάνει πολύ καλύτερες στα μάτια των ψηφοφόρων η αποστροφή που προκαλεί η προκλητική, πολλές φορές, πρόσδεση της πολιτικής των άλλων βασικών συνδυασμών σε προτεραιότητες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Η επικείμενη έλευση των πετρελαϊκών κολοσσών και οι θέσεις των συνδυασμών αυτών λειτουργεί, προστιθέμενη σε άλλα παρόμοια θέματα, ως θρυαλλίδα.
Αρνούμενοι επί μήνες να ψελλίσουν οτιδήποτε επικριτικό για τις πολιτικές των κομμάτων τους που κυβέρνησαν την τελευταία δεκαετία, κάθε άλλο παρά έχουν γίνει πιστευτοί, υποθέτουμε, στους πολίτες που απευθύνονται. Δεν έχουν κάνει άλλωστε την ελάχιστη αυτοκριτική για την υποστήριξή τους στο «μαχαίρι» των κοινωνικών δαπανών όλα αυτά τα χρόνια, για το γεγονός ότι όλοι τους «έβαλαν πλάτη» στα πράσινα, τα μπλε και τα ροζ μνημόνια, ενώ τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα χάλια του ενός νοσοκομείου ή του άλλου Κέντρου Υγείας.
«Άλλα τα λεγόμενα και άλλα τα βλεπόμενα», που λέει ο λαός στα νησιά μας και ιδίως, νομίζω, στην Κεφαλονιά…
Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο που χάνονταν αδικαιολόγητα ανθρώπινες ζωές στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, λόγω τραγικών ελλείψεων, μόνο η επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων» σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε στον υπουργό Υγείας, αξιώνοντας άμεσα μέτρα. Μόνο η ίδια, επίσης, είχε το θάρρος να θέσει με έμφαση δημοσίως, από τηλεοπτικό δέκτη, ονομαστικά προ των ευθυνών του τον υπουργό Υποδομών για ζωτικό θέμα του Ειδικού Σχολείου της Ζακύνθου, απαιτώντας την άμεση προσωπική του παρέμβαση.
Ας μέμφονται τους εαυτούς τους, λοιπόν, οι υποψήφιοι των κυρίαρχων κομμάτων που είναι πιθανόν πια, κατά τη γνώμη μου, μια κομμουνίστρια με μακρά πείρα στην Τοπική Διοίκηση και στα ζητήματα των εργαζομένων, δεδομένου ότι είχε διατελέσει και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, να περάσει στον δεύτερο γύρο και να διεκδικήσει την ανάδειξή της στη θέση του πρώτου πολίτη των Ιονίων Νήσων τις 2 Ιουνίου.
Η άποψη του Κώστα Θύμη, του πολύπειρου πρώην προέδρου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, που χαίρει γενικής εκτίμησης, είναι χαρακτηριστική. Όλα δείχνουν, εκτιμά, ότι η Αλεξάνδρα Μπαλού είναι πιθανόν να διεκδικήσει την εκλογή της στη θέση του περιφερειάρχη τη δεύτερη Κυριακή.
Παρόμοια η άποψη του προέδρου του συνδικάτου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτη Πελάη, που όποια γνώμη κι αν έχει ο καθένας μας για τους περισσότερο ή όχι από το θεμιτό έντονους αγώνες του αναγνωρίζουμε και τιμούμε την έντιμη αγωνιστικότητά του και τη μεγάλη αγάπη του για την Κέρκυρα. Η Μπαλού, πιστεύει, στις 26 Μαΐου θα είναι στους δύο πρώτους των περιφερειακών εκλογών. Αν δεν συμβεί αυτό, θα έχει χάσει για 1-2 μονάδες, μόνο, την είσοδό της στην τελική αναμέτρηση.
Αν όντως συμβεί, θα την ψηφίσει όλη η Κέρκυρα, που λέει ο λόγος, στις 2 Ιουνίου. Γιατί μέχρι τότε θα την έχουν μάθει και θα έχουν εκτιμήσει αρκούντως τις ικανότητές της για τη θέση του περιφερειάρχη Ιονίων νήσων, όλοι!
Προφανώς, η τόση ευρύτητα της απήχησης του λόγου της υποψήφιας του αγωνιστικού – αριστερού συνδυασμού υποδηλώνει, πέραν των άλλων, πολιτικά κενά και προσωπικές ελλείψεις ανταγωνιστών. Μόνον αυτά όμως; Η αξία δεν έχει χρώμα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι και ανάμεσά τους κι εγώ, που θα χαιρόμουνα αν κάποια περίοδο, αντί άλλων, είχε εκλεγεί δήμαρχος της Κέρκυρας ο αξέχαστος οδοντογιατρός Γιώργος Λάσκαρης, ένας ασφαλώς συντηρητικών πολιτικών απόψεων άνθρωπος, προικισμένος όμως με σπάνιες αρετές και ικανότητες.
Μπράβο της, είπα για την επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων», όταν φίλος μου της απέδωσε… θράσος για την πρότασή της προς τους πολίτες της Κέρκυρας και όλων των Ιονίων νήσων να αναδείξουν τον συνδυασμό της με το κόκκινο γαρύφαλλο πρώτη δύναμη τις 26 Μαΐου. Τι σόι σοβαρός, υπεύθυνος συνδυασμός θα ήταν, όμως, αν δεν δήλωνε ότι κατά τη γνώμη του αξίζει και με τη φλόγα της νίκης διεκδικεί την πρώτη θέση, αφού, όπως υποστηρίζει κατηγορηματικά, θέλει, εκφράζει, είναι έτοιμος και θα υπηρετήσει όντως τα συμφέροντα των πολλών;
Πολύ σωστά έκανε, επίσης, που έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη της για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της, όπως εξήγησε στην Κεφαλονιά, το κριτήριο της επιστημονικής γνώσης, αφού δεν αρκούν μόνον η αγωνιστικότητα και η εντιμότητα.
Δεν ξέρουμε, φυσικά, αν η Αλεξάνδρα Μπαλού θα γίνει ο… θηλυκός Κώστας Πελετίδης της Ελλάδας. Αν οι πολίτες των Ιονίων νήσων, δηλαδή, θα της δώσουμε την ευκαιρία που κατά τη γνώμη μου αξίζει. Αν, με άλλα λόγια, κάνουμε την ψήφο μας για τη νέα περιφερειακή Αρχή δυνατό χαστούκι στους Τζήμερους και, ταυτόχρονα, σ’ όλους όσοι, άλλος με δημοκρατικό συντηρητικό μανδύα και άλλος με δημοκρατικό προοδευτικό μανδύα, παρά τις οπωσδήποτε υπαρκτές διαφορές τους, επίσης υποτάσσουν τα συμφέροντά μας σ’ εκείνα των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, ενώ ισχυρίζονται ότι έχουν ως γνώμονα τα δικά μας!
Γνωρίζουμε καλά ότι είναι πια μεγαλύτερα από ποτέ τα μεγάλα συμφέροντα που έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στα νησιά μας και στις θάλασσές μας και, συνεπώς, ενδιαφέρον να μην την υπερψηφίσουμε, να μη γίνει δηλαδή, όπως έχουν αρχίσει να φοβούνται, καμιά αναποδιά στις εκλογές… Αλλά ο λαός μας, όπως είχε γράψει στη βόρεια Κέρκυρα ο σπουδαίος λογοτέχνης μας Ντίνος Θεοτόκης στους «Σκλάβους στα δεσμά τους», μπορεί να αποφασίσει «να γνωρίσει τη δύναμή του», να τη δοκιμάσει πιο σωστά, εν προκειμένω.
Σε κάθε περίπτωση όμως, φίλοι αναγνώστες που δεν σας έχετε ψηφίσει ποτέ ΚΚΕ, μην… ανησυχείτε. Όπως δεν έγινε κομμουνιστική η Πάτρα, δεν θα γίνει κομμουνιστική ούτε η Κέρκυρα ή άλλο από τα νησιά μας, στην περίπτωση που απλώς εκλεγεί περιφερειάρχης η Κερκυραία που μας καλεί να ψηφίσουμε ανεπιφύλακτα τον συνδυασμό που έχει σήμα του ένα κόκκινο γαρύφαλλο, ώστε «νικητής να είναι ο λαός».
Μπορεί στα βόρεια του νησιού μας ένα άβατο ιδιωτικό φρούριο, προστατευμένο πολύ και από τους προηγούμενους και από την πρώτη φορά πλουτοκρατική «Αριστερά», να εκνευριστεί πολύ. Μπορεί οι πετρελαϊκές εταιρείες ELPE και Total που ετοιμάζονται να αρχίσουν το 2020 το έργο τους στα ανοιχτά της Κέρκυρας να σκεφτούν ότι δεν θα είναι ανεξέλεγκτες, δεν θα κάνει «στραβά μάτια» η Περιφέρειά μας για να κερδοσκοπήσουν όσο μπορούν περισσότερο και δεν θα μπορέσουν να κάνουν προτεκτοράτο τους το Ιόνιο. Μπορεί κάποιοι μεγαλοξενοδόχοι πέντε αστέρων να σκεφτούν ότι θα πρέπει να ξεχάσουν τις παχυλές περιφερειακές επιδοτήσεις, ότι θα πρέπει να γίνουν πιο νόμιμοι, ότι θα πρέπει να βάλουν το χέρι τους στη δική τους τσέπη, αντί να το βάζουν στην τσέπη της Περιφέρειας. Μπορεί όσοι ορέγονται να οικειοποιηθούν με τη μέθοδο της ιδιωτικοποίησης τα πιο όμορφα μέρη μας για ίδιον λογαριασμό, σε συνεργασία ή όχι με Εμίρηδες και funds των ΗΠΑ, να κάνουν πίσω. Μπορεί όσοι μεγάλοι θέλουν για λογαριασμό τους ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι από την τουριστική «πίτα» να δυσαρεστηθούν. Ναι, μπορεί να θιγούν πολύ, λίγοι!
Εμείς οι πολλοί, όμως, δεν έχουμε το δικαίωμα να χαρούμε έναν δικό μας άνθρωπο στη θέση του πρώτου πολίτη των Ιονίων νήσων και μιαν απρόσβλητη από τα μεγάλα συμφέροντα παράταξη σε πλειοψηφική θέση; «Η θέλησή μας βράχος», υπογραμμίζει η Αλεξάνδρα μας, χρησιμοποιώντας τον γνωστό σολωμικό στίχο ανυπότακτης αξιοπρέπειας. Έχει κάνει απολύτως σαφείς τις προτεραιότητές της, τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, τις ζωτικές υποδομές και λειτουργίες που χρειάζονται στους πολλούς στα νησιά μας, με αναπροσανατολισμό των κονδυλίων και αξίωση περισσότερων από το κράτος για τις λαϊκές ανάγκες, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων που τα θέλουν όλα δικά τους ή, για να το πούμε κι αλλιώς, ψίχουλα και μόνο ψίχουλα για τον λαό.
Τι λέτε, έπαθαν τίποτα κακό ή γνώρισαν μόνο καλό από τον Κώστα Πελετίδη και την παράταξή του οι Πατρινοί τα τελευταία χρόνια;
Η αλήθεια είναι ότι η Κερκυραία αγωνίστρια της Τοπικής Διοίκησης, αν και έχει τα φόντα να μας εκπροσωπεί θαυμάσια, μπορεί να μας χαλάσει λίγο τον… ύπνο μας, μόνο.
Η ταυτότητα της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων» είναι, όπως λέει με υπερηφάνεια, το μεγαλείο του Σολωμού και του Μάντζαρου, ο Κάλβος, ο Ντίνος Θεοτόκης, ο Άγγελος Σικελιανός, όλοι όσοι αγωνίστηκαν με πολλούς τρόπους για να πάμε μπροστά στα νησιά μας. Τονίζοντας ότι ο τόσος φυσικός πλούτος των νησιών μας πρέπει επιτέλους να συνδυαστεί με όρους δικαιοσύνης στη ζωή μας, διακηρύσσει: «Μόνο με αγώνες οι κοινωνίες πήγαν μπροστά, ποτέ με οσφυοκαμψίες». Αλλά ούτε σ’ αυτό έχει άδικο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ