12 Ιουν 2019

Είναι τόσο μεγάλη αυτή η «μεσαία τάξη»;!

        

12-06-2019
Είναι τόσο μεγάλη αυτή η «μεσαία τάξη» και γι’ αυτό γίνεται τόσος πολύς λόγος γι’ αυτήν;! Μπορεί αυτή η «μεσαία τάξη» να κρίνει το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών;! Είναι τόσο πολλοί αυτοί που επιβιώνουν καλά και αγανακτούν γιατί δεν επιβιώνουν καλύτερα;! Γιατί τόση ενασχόληση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με την «μεσαία τάξη», λες και στην Ελλάδα πλειοψηφούν αυτοί που επιβιώνουν καλά;!
Η κουβέντα για τη «μεσαία τάξη» και η ενασχόληση μαζί της είναι γιατί οι εξαθλιωμένοι, οι φοβισμένοι, οι εξανδραποδισμένοι δεν ψηφίζουν. Αυτούς η Αριστερά του απόπατου κατάφερε να τους απομακρύνει από την κάλπη ή να τους φοβίσει τόσο πολύ που προσέρχονται στην κάλπη χειραγωγημένοι με ένα κομμάτι ψωμί. Κι αφού από την κάλπη θα απέχουν ή θα προσέλθουν σ’ αυτήν φοβισμένοι οι εξαθλιωμένοι, τα κόμματα που τους εξαθλίωσαν απευθύνονται στη «μεσαία τάξη», την οποία αδίκησαν ασχολούμενα με τους πεινασμένους. Η «μεσαία τάξη» είναι οι νοικοκύρηδες, οι άνθρωποι που μοχθούν και πρέπει να αμειφθούν κι όχι να κόβουν από αυτούς για να τα δίνουν στους εξαθλιωμένους που τεμπελιάζουν.
Η «μεσαία τάξη» είναι μια τάξη που ζει με το όνειρο ότι ανήκει στους πλουτοκράτες. Η «μεσαία τάξη» ονειρεύεται τα κότερα των βιομηχάνων και δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μαξιλάρι για να απορροφά τους κραδασμούς που προκαλεί το σύστημα με τις ανισότητές του. Η «μεσαία τάξη» υπάρχει γιατί έτσι θέλουν οι λεφτάδες. Με τη «μεσαία τάξη» οι πλουτοκράτες αφενός σκορπούν αυταπάτες στην κοινωνία ότι όλοι μπορούν να πετύχουν και αφετέρου έχουν συμμάχους μεταξύ των ξεβράκωτων γιατί ξεβράκωτη είναι αυτή η «μεσαία τάξη», αλλά δεν το ξέρει. Η «μεσαία τάξη» επειδή λίγδωσε το αντεράκι της ζητάει να πεθάνουν οι εξαθλιωμένοι για να ζήσει αυτή καλύτερα. Η «μεσαία τάξη» δεν απαιτεί θυσίες από τους πλουτοκράτες αφού και η ίδια θεωρεί τον εαυτό της πλουτοκράτη.
Μεγάλη πλάκα όμως έχει αυτή η «μεσαία τάξη» γιατί δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως μία από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε προκειμένου οι πλουτοκράτες να την αφήνουν να υπάρχει, είναι και η υποχρέωση να πληρώνει. Γιατί αφενός οι πλουτοκράτες δεν έχουν σκοπό να πληρώσουν ούτε δραχμή και αφετέρου οι εξαθλιωμένοι δεν πρέπει να εξαθλιωθούν άλλο γιατί τότε μπορεί να αντιδράσουν. Όσο για την ανόητη σκέψη ότι οι εξαθλιωμένοι μπορούν να πάψουν να υπάρχουν, αυτή δημιουργείται από την άγνοια της χρησιμότητας του εφεδρικού στρατού του κεφαλαίου, του στρατού των άνεργων εξαθλιωμένων, ο οποίος είναι απαραίτητος αφενός για να ρίχνει, όποτε χρειαστεί, την αξία της εργασίας και αφετέρου για να κρατάει χαμηλά τις απαιτήσεις όσων εργάζονται.
Χαρίδημος Πένσας
ΥΓ1. «Μεσαία τάξη» δεν είναι όσοι φυτοζωούν λιγότερο από τους εξαθλιωμένους. Η «μεσαία τάξη» ορίζεται επιστημονικά. Όλα τ’ άλλα είναι αλχημείες.
ΥΓ2. Οι τάξεις είναι κάτι αντικειμενικό και καθορίζονται από τη σχέση που έχουν με τα Μέσα Παραγωγής.

ΥΓ3. Η διαστρωμάτωση της εργατικής τάξης με βάση την ιδιοκτησία που έχει στην κατοχή του ο κάθε εργαζόμενος, δεν αλλάζει τη σχέση της εργατικής τάξης με τα Μέσα Παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ