12 Ιουν 2019

Ο τσαλακωμένος...




  Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά
Ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την αμιγώς βρετανική προφορά της Οξφόρδης -όπου σπούδασε-, με το σακίδιο στην πλάτη και χωρίς γραβάτα, απάντησε σε τηλεοπτική εκπομπή σε ερώτηση του δημοσιογράφου ότι δεν αισθάνεται λιγότερο αριστερός λόγω της θητείας του στο υπουργείο αλλά «λίγο τσαλακωμένος».

Πόσο δικαιωμένος αριστερός και ολίγον μόνο τσαλακωμένος μπορεί νιώθει αυτός πού ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και εφαρμόζει τρία μνημόνια μαζί;

Πόσο αριστερός και λίγο τσαλακωμένος μπορεί να αισθάνεται αυτός που αποδέχεται ως διαβολικά καλό τον Τραμπ, γίνεται ο μεντεσές του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και πρώτο φιλαράκι του σφαγέα των Παλαιστινίων Νετανιάχου;


Που το ξεπούλημα των αεροδρομίων, των τρένων, των λιμανιών, της ενταγμένης στο Υπερταμείο δημόσιας περιουσίας, φέρει την σφραγίδα του.

Είναι ο υπουργός που δήλωνε ότι «αν το αφορολόγητο πέσει κάτω και από τις 9.000 ευρώ θα καταψηφίσω και θα παραιτηθώ». Τελικά το αφορολόγητο έπεσε στα 8.636 ευρώ, αυτός δεν παραιτήθηκε και φυσικά ψήφισε.

Είναι ο υπουργός που έκανε ηλεκτρονικούς τους πλειστηριασμούς. Είναι ο υπουργός που η οικειοθελής φορολόγηση των εφοπλιστών, η μείωση του φόρου στους καναλάρχες, φέρουν την υπογραφή του. Είναι ο υπουργός επί των ημερών του οποίου 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι είναι στο έλεος της εφορίας, με τα 2,2 εκατομμύρια εξ αυτών να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ένα χρέος μέχρι 500 ευρώ και τα 3,7 εκατομμύρια σε ένα χρέος έως 5.000 ευρώ. 

Και ήρθε η ώρα να εξηγηθεί η συνύπαρξη του «αριστερού» και του τσαλακωμένου, όταν από το βήμα της Βουλής ξεστόμισε ότι «αν κερδίσει η ΝΔ, θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ».

Αυτή η αήθης επίθεση στο ΚΚΕ, αυτός ο ύπουλος αντικομμουνισμός, φέρνει τον συνειρμό της συγγένειας του υπουργού με τον θείο του Θρασύβουλο Τσακαλώτο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού με ξεχωριστή δράση στα χρόνια του Εμφυλίου 1946 - 1949.

Το 1948 ανέλαβε διοικητής του Α' Σώματος Στρατού, για να προχωρήσει στις μεγάλες εκκαθαρίσεις στην Πελοπόννησο. Τον ίδιο χρόνο, ανέλαβε τη διοίκηση του Β' Σώματος Στρατού και συμμετείχε στις μάχες που οδήγησαν στη νίκη του Εθνικού Στρατού κατά του κομμουνιστικού στρατού.

Καλά θα κάνει ο «αριστερός» αλλά τσαλακωμένος υπουργός να «πλένει το στόμα του πριν μιλήσει για το ΚΚΕ» όπως τον προέτρεψε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ