6 Ιουλ 2019

Απέναντι στον αντιλαϊκό συσχετισμό...




Ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών θα βρεθεί απέναντι σε έναν νέο αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων που συγκροτούν κόμματα του κεφαλαίου, κόμματα των επιχειρηματικών ομίλων. Από αυτά που διεκδικούν θέση στη Βουλή τα τέσσερα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25) έχουν ψηφίσει και στηρίξει μνημόνια, δηλαδή έχουν βάλει το χεράκι τους να φορτωθεί ο λαός την καπιταλιστική οικονομική κρίση στις πλάτες του, ενώ τα υπόλοιπα δύο είναι φασιστικά - ακροδεξιά κόμματα (Χρυσή Αυγή, κόμμα του Βελόπουλου). Αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό θα βρει την επόμενη μέρα απέναντί του...
 
* * *
 
Γιατί:
 
  • Τα κόμματα αυτά μπορούν να συνεργαστούν σε πολλούς πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς συγκρότησης αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Το έχουν άλλωστε δηλώσει οι περισσότεροι. Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει κάνει σκοπό της ύπαρξής του να στηρίξει την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και έτσι διαφημίζει την χρησιμότητά του στο σύστημα. Ο Βαρουφάκης δηλώνει ευθαρσώς ότι αν χρειαστεί, «για το καλό του τόπου», είναι έτοιμος να συνεργαστεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ, αρκεί, όπως λένε στελέχη του στα κανάλια, αυτά τα κόμματα να προσχωρήσουν στη λογική της «ρεαλιστικής σύγκρουσης στην ΕΕ»! Τη Χρυσή Αυγή μπορεί να μην την θέλουν όλοι οι άλλοι στις κολιγιές τους... το κόμμα όμως του Βελόπουλου; Αλλωστε, θυμίζουμε ότι ο Βελόπουλος, ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου και τη μνημονιακή της πολιτική. Τέλος, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας η συζήτηση για ενδεχόμενο «μεγάλο συνασπισμό» στο μέλλον ...πάντα «για το καλό του τόπου», ζήτημα που ζυμώνεται σε δηλώσεις και αρθρογραφία. Κι αν γίνεται κάτι τέτοιο προεκλογικά, σκεφτείτε τι θα γίνει μετά..
  • Τα κόμματα αυτά θα στηρίξουν με συνέπεια και σταθερότητα την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Η ΝΔ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει απαρέγκλιτα την πολιτική των μνημονιακών δεσμεύσεων, άλλωστε το Γιούρογκρουπ στις 8 του μήνα, την επομένη των εκλογών, υπενθυμίζει καθυστερήσεις στις δεσμεύσεις που πρέπει γρήγορα να υλοποιηθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένος σε αυτήν την πολιτική, την έχει βάλει σε ράγες, την έχει φτάσει έως εδώ και, πέρα από αντιπολιτευτικές μελλοντικές κορόνες, θα κάνει ό,τι και η ΝΔ: Θα ψηφίζει μαζί με την κυβέρνηση τη μεγάλη πλειοψηφία των μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, που σημαίνει μέτρα τσακίσματος του λαού. Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εννοείται ότι θα στηρίξει αυτήν την πολιτική, όπως έκανε και μέχρι σήμερα, είτε είναι κυβερνητικός εταίρος είτε όχι. Αλλά και οι υπόλοιποι δεν πάνε μακριά. Το ΜέΡΑ25 από το πρόγραμμά του είναι φανερό ότι θα συμπορευθεί σε «αναπτυξιακά μέτρα», δηλαδή μέτρα στήριξης του κεφαλαίου... Οσον αφορά τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα του Βελόπουλου, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα στηρίξουν δωράκια και προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως άλλωστε έκαναν οι χρυσαυγίτες για εφοπλιστές, βιομηχάνους μέχρι σήμερα.
 
  • Τα κόμματα αυτά θα στηρίξουν με συνέπεια και σταθερότητα την πολιτική της «ενεργού» εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά σχέδια. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι μιλάνε για την ανάγκη «εθνικής γραμμής» στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ΝΑΤΟικότερος των ΝΑΤΟικών, πρωταγωνίστησε στο να προχωρήσει ο σχεδιασμός ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε Βαλκάνια και ΝΑ Μεσόγειο, είναι καθαρό ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάνε πίσω. Αλλωστε, οι συναντήσεις Πάιατ με Μητσοτάκη και οι δηλώσεις του πρώτου πως είναι βέβαιος ότι η ΝΑΤΟική πολιτική θα συνεχιστεί καθώς και το γεγονός ότι η ΝΔ τα «μαζεύει» για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι ενδεικτικά. Ομως, το ΝΑΤΟικό προσανατολισμό της χώρας δεν αμφισβητεί ούτε το ΜέΡΑ25, που απλώς λέει ότι πρέπει να είμαστε πιο «διεκδικητικοί εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ». Οσον αφορά τους ακροδεξιούς: Εδώ και οι δύο δυνάμεις, σταδιακά, από τον «φιλορωσικό» προσανατολισμό που πρόβαλλαν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν μετατοπιστεί σε φιλο-αμερικανικές θέσεις, ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι και οι δύο λένε πως έχουν ως πρότυπό τους το Ισραήλ...
 
* * *
 
Απέναντι σε όλα αυτά βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ. Με τη δράση και την πολιτική του.
 
Γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί το σημερινό καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του λαού. Είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται για τα σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες.

Είναι το μόνο κόμμα που δεν συμμετέχει ούτε στηρίζει αντιλαϊκές κυβερνήσεις, κυβερνήσεις του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, με όποιο χρώμα και όνομα.
Είναι το μόνο κόμμα που βρίσκεται απέναντι στους σχεδιασμούς ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και στην ελληνική εμπλοκή.

Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ