Θα αρκούσε ως απάντηση να θυμίσουμε τα πεπραγμένα της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του 2015, μέχρι τη φαρσοκωμωδία της «σκληρής διαπραγμάτευσης», η οποία άνοιξε το δρόμο για την εφαρμογή των νόμων των δύο πρώτων μνημονίων και την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Θα αρκούσε να θυμίσουμε τις υπογραφές και τις δηλώσεις υιοθέτησης των αντιλαϊκών μέτρων απ’ τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αρκούσε να παραπέμψουμε στις πρόσφατες δηλώσεις για τη δυνατότητα μετεκλογικής συνεργασίας και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώσεις που είναι συνεπείς με τις συστημικές θέσεις του ΜέΡΑ25, όπως η πρόταση μείωσης του φορολογικού συντελεστή των μεγάλων επιχειρήσεων.
Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αξίζει να υπενθυμίσουμε και ποιοι είναι οι ισχυροί φίλοι του και γιατί τον στηρίζουν. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να διαπιστώσει κανείς τη σχέση του με το INET («Institute For a New Economic Thinking») και το «Open Democracy», που χρηματοδοτούνται απ’ τον Σόρος. Σχέση που δεν περιορίζεται στην προβολή του Βαρουφάκη, αλλά και στη στήριξη με συγκεκριμένους ακαδημαϊκούς του ΜέΡΑ25. Και είναι απόλυτα φυσική αυτή η στήριξη, αν δούμε τις θέσεις του σ’ όλα τα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, απ’ την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών, μέχρι τα ατλαντικά σχέδια για το Κυπριακό.
Οι συγκεκριμένοι κύκλοι του χρηματιστικού κεφαλαίου στηρίζουν τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ (Κλίντον, Σάντερς, κ.λπ.) και έχουν καταγγελθεί για παρεμβάσεις στην πολιτική και οικονομική ζωή χωρών, απ’ τη Βρετανία και την Ουγγαρία, μέχρι τη Ρωσία και τη Μαλαισία. Η υποστήριξή τους στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ έγινε με τον πιο ηχηρό τρόπο.
Φυσικά, ο Βαρουφάκης δεν ήταν ο μόνος προερχόμενος απ’ τα συγκεκριμένα επιστημονικά δίκτυα που συνέβαλε στο κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε τη Ράνια Αντωνοπούλου και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, πρόεδρο του Levy Economics Institute, που επίσης σχετίζεται με τον Σόρος.
Ο λόγος που στηρίζουν και συμπαθούν οι συγκεκριμένοι ατλαντικοί κύκλοι τον Βαρουφάκη είναι προφανής, αν δούμε τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή. Προφανής είναι και ο λόγος να τον καταδικάσουμε εμείς οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Πηγή: 902.gr