Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 
Πριν 1,5 χρόνο περίπου αναρτήσαμε στο ΑΤΕΧΝΩΣ την ανοιχτά προκλητική και ντροπιαστική διαφήμιση που καλούσε ανοιχτά τις Σουηδέζες φοιτήτριες που δεν μπορούν να πάρουν φοιτητικό δάνειο να αποκτήσουν έναν sugardaddy να τις χρηματοδοτήσει.
Από τότε οι αγγελίες έχουν πολλαπλασιαστεί. Με την διαφορά πως τώρα υπάρχουν πολλές αγγελίες νεαρών κοριτσιών που ψάχνουν μόνες τους sugardaddy χωρίς απαραίτητα να ανήκουν σε κυκλώματα πορνείας. 
Τι απήχηση έχουν όμως οι διαφημίσεις του sugardaddy στην Σουηδία;
Η Σουηδική τηλεόραση δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ 18χρονης φοιτήτριας  σε επαρχιακή πόλη της Σουηδίας, που καλούσε ώριμους κυρίους να αναλάβουν την χρηματοδότηση της έναντι ανταλλαγμάτων. 
Σε 12 ώρες 30 κύριοι απάντησαν στην αγγελία και πρότειναν σεξουαλική επαφή με αντάλλαγμα χρήματα, ταξίδια και άλλες υπηρεσίες.. 
Ένας από αυτούς, 50άρης, που άνοιξε συζήτηση με την ψεύτικη “φοιτήτρια” της έλεγε στα μηνύματά του,που κρατήθηκαν από τους ρεπόρτερ της τηλεόρασης, πως ψάχνει κάποιο καινούργιο ενδιαφέρον στην ζωή του. 
Πως η οικογένεια του το ξέρει πως ψάχνει ένα “sugarbabe”. Της έδωσε και το τηλέφωνό του για να κανονίσουν τα ραντεβού αφού της πρότεινε να βρίσκονται 2 φορές τον μήνα. 
Τα ίχνη του χάθηκαν μόλις επικοινώνησε μαζί του η ρεπόρτερ της τηλεόρασης με την αληθινή της ιδιότητα.
Ο sugardaddy ζει και βασιλεύει ήταν το συμπέρασμα της Σουηδικής τηλεόρασης και οι αγγελίες των νεαρών κοριτσιών που ψάχνουν για ώριμους κυρίους έχουν πολλαπλασιαστεί. 
Να συμπληρώσουμε πως η πορνεία δεν απαγορεύεται στην Σουηδία. Απαγορεύεται η αγορά σεξ. Τιμωρείται ο πελάτης και όχι η εκδιδόμενη. Έτσι δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τις αγγελίες προσφοράς παρά μόνο της ζήτησης. 
Είναι πρόσφατη η απόφαση Εφετείου της πόλης Ουψάλα που πιστεύει πως τα χρήματα που κατασχέθηκαν μετά από την σύλληψη δύο μαστρωπών που προωθούσαν μια εκδιδόμενη γυναίκα ανήκουν στην γυναίκα και πρέπει να της επιστραφούν. 
Σ’αυτή την κοινωνία καλούνται τα παιδιά μας να ζήσουν βάζοντας αγγελίες για να πουλήσουν το κορμί τους σε πρόθυμους sugardaddy. Κιας λέγεται Σουηδία κιας πλασάρεται προς μίμηση.