20 Δεκ 2019

Συνεχίζονται και αύριο οι απεργίες στη Γαλλία

       

19-12-2019
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν για να παραδώσει εισφορές και αποθεματικά στην αγορά, να καταργήσει τον δημόσιο χαρακτήρα των συντάξεων και συνολικά της Κοινωνικής Ασφάλειας, να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και να μειώσει τις συντάξεις.
Η προχτεσινή απεργία που έγινε σε όλη τη Γαλλία μετά από αποφάσεις δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων συνδικάτων ήταν πολύ μαζική, ενώ η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις εκτιμάται σε 1,8 εκατομμύρια κόσμου.
Καλώντας σε κλιμάκωση του αγώνα για την απόσυρση της μεταρρύθμισης, μια σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων καλούν αύριο σε νέα 24ωρη απεργία, όπως το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας (UD 13 CGT) στην περιφέρεια Μπους ντε Ρον. Αντίστοιχες αποφάσεις παίρνουν και Γενικές Συνελεύσεις που γίνονται σε χώρους δουλειάς, πολλοί από τους οποίους μάλιστα βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργίες εδώ και πάνω από 10 μέρες. Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει σιδηροδρομικοί και εργαζόμενοι σε μέσα μεταφοράς, αλλά και διυλιστήρια, άλλους χώρους της χημικής βιομηχανίας κ.τ.λ. Οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (FNIC) και σε Σιδηροδρόμους, Ορυχεία – Ενέργεια και Μεταφορές καλούν με κοινή τους ανακοίνωση από την περασμένη Κυριακή σε αγωνιστική ετοιμότητα για παραπέρα συντονισμένη κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις νέες ανατροπές. Επίσης, μαζικές απεργίες συνεχίζουν οι λιμενεργάτες σε αρκετά βιομηχανικά κέντρα, όπως Μασσαλία, Χάβρη, Λα Ροσέλ, Ρουέν.

Σε μια νέα προσπάθεια να καλλιεργήσει επανάπαυση ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε χτες διατεθειμένος να βελτιώσει τη νέα μεταρρύθμιση «μέσω των συζητήσεων με τα συνδικάτα», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα εγκαταλείψει το σχέδιο αυτό για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού αλλά και μοιράζοντας αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει «πρόοδος έως το τέλος της εβδομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ