13 Ιουν 2019

Άγγελος εξάγγελος θα φύγει μακριά, με τη βοήθεια της Παναγίας

Δύο εντός έδρας αγώνες, δύο τριάρες με συνοπτικές διαδικασίες, μηδέν βαθμοί και μηδενικές ελπίδες για πρόκριση από τον όμιλο -αν και είναι ακόμα νωρίς. Κι αν η πρώτη ήρθε από την Ιταλία, που δεν πήγε καν στην τελική φάση του περσινού Μουντιάλ αλλά είναι διαχρονικά ομάδα παγκόσμιας κλάσης που δείχνει χαρακτήρα και βγάζει αντίδραση, η δεύτερη ήρθε από την ταπεινή Αρμενία, με πανομοιότυπο τρόπο και ενέπνευσε διαδικτυακή καζούρα και πρωτοσέλιδα του τίτλου “Καρπαζιάν”.
Ο καθολικός Ζέκα πέτυχε ένα γκολ δίνοντας σφυγμό στην ομάδα του ορθόδοξου προπονητή, αλλά οι Αρμένιοι ήταν καλύτεροι άνθρωποι -όπως είπε ο ομοσπονδιακός- και έτσι ο θεός τους έδωσε τη νίκη. Ενώ σε εμάς μένει η προσδοκία της μετά θάνατον πρόκρισης, η δευτέρα παρουσία ευκαιρία στα τελικά του Nations League, και η βασική αίσθηση πως σε αυτόν τον κόσμο και αυτή τη ζωή η ομάδα δεν έχει απλώς φθίνουσα πορεία, αλλά διαρκώς μικραίνει, μετά από μια χρυσή δεκαετία επιτυχιών και αγωνιστικής συνέπειας (2004-14).
Αλλά το “καλύτερο” δεν ήταν οι δύο ήττες, αλλά ο τρόπος διαχείρισης του αποτελέσματος, και ο μικρός εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε στις τάξεις της ομάδας, μετά από τις δύο κάκιστες εμφανίσεις της, που ψάχνουν αδίκως πατέρα επί της γης, και αποδίδονται για άλλη μια φορά στον επουράνιο πατέρα. Ο Παπασταθόπουλος μίλησε για τα κακά κείμενα της ομάδας, ο Αναστασιάδης σαν άλλος Παπανδρέου είπε πως ο παίκτης έθεσε εαυτόν εκτός Κινήματος ομάδας και οι δημοσιογράφοι χωρίστηκαν στα δύο. Άλλοι κατηγορούσαν τους παίκτες που έχουν το μυαλό τους στις παραλίες και άλλοι τον αναχρονιστικό προπονητή, που μάλλον μετράει τις τελευταίες του ώρες-μέρες στη θέση.
Ο Άγγελος του Κυρίου θα μπορούσε να ακολουθήσει τη συμβουλή από το στίχο του Σαββόπουλου, στον Άγγελο-Εξάγγελο. Αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει -και μιλούσε κι από μόνη της η εικόνα των παικτών μες στο γήπεδο- καλύτερα να μη μας πει κανένα. Παρόλα αυτά άνοιξε το στόμα του, για να πει το γνωστό τροπάριο, ενώ πέρα από τα όποια τεχνικά λάθη, φαίνεται να έχει πλέον απέναντί του και τα αποδυτήρια. Γιατί το δικό του προπονητικό δόγμα δεν είναι εύκολο να περάσει σε παίκτες που παίζουν σε μεγάλους οργανισμούς στο εξωτερικό και είναι πιο ολοκληρωμένες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, με διεθνείς παραστάσεις.
Ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς φαίνεται να έχουν θέσει επί τάπητος το δίλημμα “ή εμείς ή αυτός” απειλώντας να μην ξαναπαίξουν για την Εθνική, όσο παραμένει προπονητής ο Αναστασιάδης. Και ίσως να μην είναι τυχαίο πως μια ομάδα που βασίστηκε κατεξοχήν στην άμυνα για τις επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος, βλέπει τώρα την αμυντική της γραμμή να παραπαίει, να κάνει παιδικά λάθη και να δέχεται 3 γκολ από Ιταλούς και Αρμένιους.
Ο Άγγελος λογικά θα φύγει από την ομάδα ως αποτυχημένος, όχι επειδή είναι θέλημα θεού ή των δύο παικτών. Αλλά γιατί αυτό επιτάσσει η λογική της στρογγυλής θεάς και γιατί η ομάδα που παρουσίασε δε βλέπεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ