Αδιαλλάκτη και αποφασισμένη να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της η κυβέρνηση – μετατροπή των νησιών σε μόνιμες φυλακές της ΕΕ για τους πρόσφυγες.
Τα κέντρα στα νησιά θα γίνουν πάση θυσία δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και  σήμερα Δευτέρα ξεκινούν οι οικοδομικές εργασίες στις εκτάσεις που έχουν επιταχθεί. Στις εκτάσεις αυτές θα γίνουν αρχικά χωματουργικές εργασίες καθαρισμού των γηπέδων και διαμόρφωσης προσβάσεων, την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ, καθώς και την τοποθέτηση θυρών πεζών και οχημάτων. Για του λόγου το αληθές, αναρτήθηκε και στη Διαύγεια η απόφαση διενέργειας διαγωνισμού με διαδικασία διαπραγμάτευσης για τις περιοχές των νησιών της Λέσβου, Χίου και Σάμου.

ΤΕ ΧΙΟΥ ΚΚΕ: Συνεχίζει να προκαλεί η κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς να λογαριάζει το λαϊκό αίσθημα

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ αναφέρει: «Συνεχίζει να προκαλεί η κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς να λογαριάζει το λαϊκό αίσθημα στη Χίο όπως εκφράστηκε και εκφράζεται τελευταία μέσα από συλλογικές, μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες, συζητήσεις και αποφάσεις.
Αυτό ακριβώς δείχνει με την ενέργειά της να προχωρήσει σε διαγωνισμό ανάθεσης της έναρξης των έργων στην περιοχή που έχει επιτάξει για να δημιουργήσει το νέο HotSpot.
Ο Χιώτικος λαός και οι κάτοικοι των νησιών πρέπει να δώσουν βροντερή απάντηση σε αυτούς τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Δεν θα περάσουν!
Τώρα να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός σε όλο το νησί για:
— Κανένα HotSpot, ανοικτό ή κλειστό, στο 17 ή αλλού πάνω στο νησί.
— Κλείσιμο των ήδη υπαρχόντων.
— Απεγκλωβισμός εδώ και τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών».