24 Φεβ 2020

Tο αυτονόητο στο απόσπασμα*



Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που το αυτονόητο βρίσκεται στο απόσπασμα και υπό αμφισβήτηση και πολλοί βρίσκονται σε έσχατη εννοιολογική σύγχυση και να φλερτάρουν με τον ανορθολογισμό και με την μεταφυσική προσέγγιση.

Βολικό για ένα σύστημα που θέλει τον λαό του αδρανή, απαθή, αδιάφορο και εύκολα χειραγωγούμενο, «πεισμένο» πως δεν μπορεί να αλλάξει πράματα στην ζωή του και όταν μαζεύει οργή να ξεσπάει στον πιο αδύναμο για την εκτόνωση του.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αδύναμοι είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που εκεί στον Μακρύγιαλο κάποιοι ανακάλυψαν, ότι θέλουν να εγκατασταθούν εκεί, για να καταστρέψουν την εκκλησία τους και να αλλοιώσουν τον πολιτισμό τους.
Αυτά ειπώθηκαν σε συγκέντρωση στον Μακρύγιαλο κατά προσφύγων και μεταναστών.
Την αλλοίωση του πολιτισμού την επικαλέστηκε κάποιος εν αποστρατεία αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού που είπε δεν υπάρχει θέμα προσφυγικού, και ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έρχονται εδώ, για να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας και το γνωρίζει αυτό από την θητεία που έκανε σε εμπόλεμες περιοχές σε Ισλαμικά κράτη.

Να ρωτήσω τώρα εγώ:
  • Εν αποστρατεία αξιωματικέ του Ελληνικού Στρατού εσύ τι δουλειά είχες σε εμπόλεμες περιοχές Ισλαμικών κρατών; 
  • Ποιον πολεμούσες εκεί; 
  • Πότε η χώρα μας είχε πόλεμο τα τελευταία τουλάχιστον 70 χρόνια με Ισλαμικό κράτος; 
  • Εκεί ήσουν για να υπηρετήσεις την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας σου όπως ορκίστηκες;
-Και είμαστε χριστιανοί;
Ναι, πρώτα εμείς πήγαμε σε αυτές τις χώρες όπου σαν μισθοφόροι ιμπεριαλιστικών συμμαχιών συμμετείχαμε σε σχέδια διαμελισμών χωρών και αλλαγών συνόρων για να εξυπηρετηθούν ισχυρά οικονομικά μονοπωλιακά συμφέροντα.
Ο αξιωματικός εν αποστρατείας του Ελληνικού Στρατού το είπε καθαρά πιο καθαρά δεν γίνεται. Πήρε μέρος σε εμπόλεμες περιοχές σε ισλαμικά κράτη.
  • Τι δουλειά είχες εκεί εν αποστρατεία αξιωματικέ του Ελληνικού στρατού; 
  • Ποια συμφέροντα εξυπηρετούσες εκεί;
  • Δεν γνωρίζεις τι ερείπια αφήσατε εκεί συμμετέχοντας σε αποστολές ιμπεριαλιστικών και Νατοϊκών σχεδιασμών;
  • Και έρχεσαι τώρα και λες ότι έρχονται να αλλοιώσουν τον πολιτισμό στον Μακρύγιαλο, στην Ελλάδα; 
  • Γιατί δεν λες ότι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται από καταστρεμμένες περιοχές που οι ιμπεριαλιστές τους διέλυσαν για να τους αρπάξουν τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο; 
  • Ότι πολλές χώρες λεηλατήθηκαν οι φυσικοί τους πόροι, από τους αδηφάγους καπιταλιστές και τα μονοπώλια και τους καταδίκασαν να ζούνε στην μαύρη φτώχεια την ανέχεια και την πείνα; 
  • Γιατί δεν λες ότι ήμουν και εγώ εκεί και τα είδα;
    Με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να αφήνουν τις πατρογονικές εστίες τους και γίνουν πρόσφυγες και μετανάστες με την Ε.Ε. να έχει μετατρέψει την χώρα μας σε αποθήκη ψυχών με την συναίνεση των Ελληνικών κυβερνήσεων.
  • Γιατί δεν φωνάζετε και δεν διαμαρτύρεστε για αυτή την απαράδεκτη απόφαση που εγκλώβισε αυτούς τους ανθρώπους εδώ; 
  • Γιατί να μην υπάρξει αγώνας κοινός αφού και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν από την χώρα μας;
Αλλά δεν το κάνετε γιατί θέλετε να ξεπλύνετε την αντιδραστική φιλοιμπεριαλιστική πολιτική της Ε.Ε. και στρέφεστε στον πιο αδύναμο ρίχνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας μέσα από την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες ειδήσεις.

Αλλά ο κόσμος αρχίζει και παίρνει χαμπάρι το παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες των προσφύγων και μεταναστών είτε κυβερνήσεις και κόμματα του αστικού τόξου είτε πατριδοκάπηλοι εθνικόφρονες που σαν την ψείρα βγήκαν στον γιακά ευελπιστώντας κάποιοι να κάνουν πολιτική καριέρα.
Το χουμε ξαναδεί αυτό το έργο 

*Ο τίτλος δικός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ