17 Ιαν 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Ανοιχτή διαχείριση και έχθρα για το κίνημα


ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ανοιχτή διαχείριση και έχθρα για το κίνημα
Με τερτίπια προσπαθεί να σύρει το λαό να αναγνωρίσει σαν δικό του το κρατικό χρέος και να το αποπληρώσει
Αποκαλύπτοντας για πολλοστή φορά την αποστροφή του προς το ταξικό οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ζήτησε χτες εκλογές, όχι ως μέσο που ο λαός μπορεί να αξιοποιήσει για την ενίσχυση της πάλης του, αλλά ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής.
Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» ο Αλ. Τσίπρας ομολόγησε την ανησυχία και το φόβο που προκαλεί στον οπορτουνισμό η «αναταραχή» στους «εργασιακούς χώρους», εκεί δηλαδή που με την καταλυτική δράση των ταξικών δυνάμεων οι εργάτες υψώνουν ανάστημα στην εργοδοσία και στην πολιτική προς όφελός της και στέκονται ως τάξη απέναντι σε τάξη.
Είπε συγκεκριμένα: «Ηδη υπάρχει κοινωνική αναταραχή (...) Η απελπισία είναι πολύ κακός σύμβουλος. Μη βλέπετε ότι δεν υπάρχει μια μαζική αντίδραση σε όλα αυτά. Αν το δει κανείς κατά τόπους, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, σε εργασιακούς χώρους αυτά τα ξεσπάσματα είναι ορατά. Και βεβαίως φοβόμαστε και έχουμε δηλώσει δημόσια αυτήν την ανησυχία. Πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις δημοκρατικών διαδικασιών, δηλαδή εκλογές, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ο άλλος τρόπος είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι το 2012 η λύση είναι να πηγαίνουμε να καταλαμβάνουμε τα χειμερινά ανάκτορα. Αν δεν υπάρξουν γρήγορα εκλογές φοβάμαι ότι τα πράγματα θα είναι εκτός ελέγχου».
Ο Αλ. Τσίπρας χτυπάει καμπανάκι στο αστικό πολιτικό σύστημα και στην άρχουσα τάξη να προχωρήσουν άμεσα σε επιλογές «κατευνασμού» του λαού. Συκοφαντεί εμμέσως την εργατική - λαϊκή πάλη, άρα το δικαίωμα του λαού να παλέψει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, σαν «αντιδημοκρατική» εξέλιξη και πλασάρει στο λαό τις εκλογές και την αστική διαχείριση σαν τη μόνη επιλογή.
Ενισχυτικά στα παραπάνω είναι και τα υπόλοιπα που δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στον «Αθήνα 9,84», όπως και στο «Βήμα». Οπου υπέδειξε σαν «ελάττωμα» της χώρας το ότι «έχουμε τους πιο άπληστους κεφαλαιοκράτες, χωρίς ίχνος πατριωτικής συνείδησης» επειδή «κοιτάνε πώς θα βγάλουν περισσότερα κέρδη πατώντας επί πτωμάτων»! Στη «θεωρία» των «καλών» και «κακών» καπιταλιστών πατάει η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ περί «καλής» και «κακής» διαχείρισης της εξουσίας τους. Και τα δύο σαθρά και έωλα, αφού το μέγιστο δυνατό κέρδος ήταν και είναι ο κινητήριος μοχλός κάθε δράσης του κεφαλαίου και μόνη συνείδησή του.
Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε πως το κόμμα του διεκδικεί τη διακυβέρνηση «για μια διαφορετική προοπτική για τον τόπο», όπου σαν τέτοια προσδιόρισε την αστική διαχείριση με αιχμή την τριετή αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για επανεκκίνηση της οικονομίας και στη συνέχεια «να επαναδιαπραγματευτούμε το χρέος». Πρόκειται για μια ακόμα παραλλαγή της πρότασης που διατυπώνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του κρατικού χρέους, το οποίο χρεώνει στο λαό και με τερτίπια προσπαθεί να τον σύρει στη λογική ότι πρέπει να το αποπληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ