16 Ιαν 2012


Προπατορικά και νεότερα «ιδιώνυμα αμαρτήματα»
Ούτε ένας μήνας πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών και δεκάδες δίκες διεξάγονται ή απειλούνται, για μαθητές, αγρότες, εργάτες, ειρηνικούς πολίτες που διεκδικούν, αγωνίζονται δε συμβιβάζονται και δεν παραδίδονται στη μανία της «νέας τάξης» και των εγχώριων υποκατάστατων του αυταρχισμού. Διώξεις που παραπέμπουν στην πρώιμη ιστορία του «ιδιώνυμου», όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο «Ριζοσπάστης» και οι εργαζόμενοι δέχονταν την ολομέτωπη επίθεση του αστικού καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένων των «ιδιώνυμων» δικαστικών διώξεων, που αργότερα «συμπληρώθηκαν» με τα έκτακτα και τα ειδικά δικαστήρια και στρατοδικεία.
Εσείς που θα ψηφίσετε - και όχι μόνον - οι κομμουνιστές, μην ξεχάσετε αυτά τα προπατορικά αμαρτήματα των «ιδιωνύμων» που κυοφορούνται και σήμερα στις άδειες κεφαλές ορισμένων εξουσιαστών του παγκοσμιοποιημένου και του ιθαγενούς κεφαλαίου και των διαπλεκομένων συμφερόντων.
Η ιστορική μνήμη δεν πρέπει να μας εγκαταλείπει και ανατρέχοντας στο 1929, βρισκόμαστε μπροστά στον ιδιώνυμο τρομοκρατικό νόμο 4229 της κυβέρνησης Βενιζέλου κατά της κομμουνιστικής προπαγάνδας, κάτω από τον απατηλό τίτλο, «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των... ελευθεριών των πολιτών».
Τόσο «προστατευτικό» ήταν, ώστε κατά τη διάρκεια Ιουλίου 1929 - Μάρτη 1933: συνελήφθησαν με βάση το «ιδιώνυμο» 13.050, καταδικάστηκαν 2.400 σε 2.054 χρόνια φυλάκισης και 884 χρόνια εξορίας, 27 σκοτώθηκαν, ενώ καταδικάστηκαν σε θάνατο 2 και άλλοι 2 σε ισόβια. «Εδάρησαν», δηλαδή βασανίστηκαν, 2.599 και 120 στρατιώτες μεταφέρθηκαν στον Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου (κάτι μεταξύ φυλακής και Μακρονησιού).
Μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο και κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Τσαλδάρη (Μάρτης 1933 - Μάρτης 1934), συνελήφθησαν 3.500 κομμουνιστές, καταδικάστηκαν 660 σε 502 χρόνια φυλάκισης, σε 374 χρόνια εξορίας, κακοποιήθηκαν 1.007, τραυματίστηκαν 239 και μεταφέρθηκαν στο Καλπάκι 49. Απαγορεύτηκαν 110 συγκεντρώσεις και διαλύθηκαν βίαια 115!
Σε λίγες μέρες που θα ψηφίσετε, θυμηθείτε τους επιγόνους στο πρόσωπο των νέων «ιδιώνυμων» διωγμών. Γιατί τώρα, εκτός από τα ματσούκια των χωροφυλάκων, υπάρχουν οι ΝΑΤΟικοί πύραυλοι της καταστροφής και οι «εκσυγχρονιστικές» διώξεις, ακόμη και στο εθνικό έδαφος της κάθε χώρας.

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ