3 Φεβ 2012

Συγκεντρώσεις και επεισόδια



Συγκεντρώσεις και επεισόδια
Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν προχτές ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, φοιτητικοί σύλλογοι, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ και λεγόμενες αντιεξουσιαστικές κινήσεις. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στο ύψος του Πολυτεχνείου και μέχρι τη 1 το μεσημέρι, που ξεκίνησε το συλλαλητήριο, είχαν καλύψει την Πατησίων από το ύψος της Ομόνοιας μέχρι την οδό Αβέρωφ.
Περίπου στις 1.30 και ενώ η πορεία είχε φτάσει στο Σύνταγμα στήθηκε το γνωστό σκηνικό επεισοδίων μεταξύ κουκουλοφόρων και κρανοφόρων με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, ομάδα κουκουλοφόρων ξεκίνησε από το χώρο του Μουσείου με... άγνωστη κατεύθυνση. Αργότερα άρχισαν τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Ενέργειες προβοκατόρικες που αποτελούν το καλύτερο άλλοθι για την ένταση της αστυνομικής βίας σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Στο Σύνταγμα ομάδα κουκουλοφόρων έριξε βόμβες «μολότοφ» σε διμοιρία της ΥΜΕΤ στη συμβολή των οδών Γεωργίου Α' και Σταδίου, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα έξω από το ξενοδοχείο «Αθενς Πλάζα». Σε ελάχιστο χρόνο το Σύνταγμα είχε «πνιγεί» από τα χημικά της Αστυνομίας. Δικυκλιστές των ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Δ» ανεβαίνουν στην πλατεία κυνηγώντας όποιον συναντούν και τραυματίζουν ένα άτομο. Στο Ζάππειο, κουκουλοφόροι πυρπόλησαν λεωφορείο της Αστυνομίας. Την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές κατεβαίνουν την Πανεπιστημίου, οι κουκουλοφόροι συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο με τις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Τραμπούκικη επίθεση
Στο μεταξύ, στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, άγνωστοι προχώρησαν σε τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του πρώην υπουργού της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη. Με γροθιές αλλά και με ομπρέλες τον τραυμάτισαν στο κεφάλι, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση αστυνομικών προκειμένου να φύγει από το σημείο αιμόφυρτος.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν έξω από το ΕΜΠ, όπου διμοιρίες της ΥΑΤ (ΜΑΤ) συνέχισαν τον «πόλεμο» με τους κουκουλοφόρους. Σε δρόμους γύρω από το ΕΜΠ έκαναν την εμφάνισή τους αστυνομικοί της Ασφάλειας που φορούσαν μπλούζες με κουκούλες και ορισμένοι είχαν καλυμμένα πρόσωπα, συνεπικουρώντας τη δράση των διμοιριών.
Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε από δυναμιτάκι στο πρόσωπο, ενώ πραγματοποιήθηκαν 23 προσαγωγές, από τις οποίες οι δέκα κατέληξαν σε συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ