3 Φεβ 2012

Αυξάνονται τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν πληρώνουν το χαράτσι


Αυξάνονται τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν πληρώνουν το χαράτσι
Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο αριθμός των λογαριασμών για τους οποίους έχει λήξει το 80ήμερο της προθεσμίας από την ημερομηνία έκδοσης ξεπερνά τις 500.000
Από πρόσφατη κινητοποίηση στην Κατερίνη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δράση σωματείων, συνδικάτων, Λαϊκών Επιτροπών, Επιτροπών Αγώνα σε όλη τη χώρα ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και στη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Τώρα, που συγκυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ επιχειρούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους δεν μπορούν ή δε θέλουν να πληρώσουν, αυτές οι κινητοποιήσεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα βρίσκονται σε εγρήγορση και επιφυλακή.
Σε πολλές περιοχές της χώρας αυτές οι εντολές έχουν ακυρωθεί στην πράξη μετά από την παρέμβαση των Λαϊκών Επιτροπών και κατοίκων (με τελευταία την περίπτωση των Σερρών) αφού είτε μπλόκαραν τα συνεργεία είτε σε περιπτώσεις που κόπηκε το ρεύμα αυτό επανασυνδέθηκε. Θυμίζουμε ότι ήδη εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί δεν έχουν πληρωθεί. Μέσα από την καθημερινή δράση των Λαϊκών Επιτροπών προκύπτει ότι υπάρχει κόσμος που, ενώ πλήρωσε την πρώτη δόση του χαρατσιού, τώρα, βλέποντας τις κινητοποιήσεις, τις προσωρινές υποχωρήσεις της κυβέρνησης, αλλά και με δεδομένο ότι δυσκολεύουν οικονομικά ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τις εργατικές οικογένειες, δε θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι. Και ζητούν περισσότερες πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουν. Να μην ξεχνάμε ότι το μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι το 2015, έχει μόνιμο χαρακτήρα.
Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ότι ο αριθμός των λογαριασμών για τους οποίους έχει λήξει το 80ήμερο της προθεσμίας από την ημερομηνία έκδοσης ξεπερνά τις 500.000 και συνεχώς μεγαλώνει, πράγμα που δείχνει ότι ολοένα περισσότερες οικογένειες δεν έχουν να το πληρώσουν αλλά και ότι πολλές ακόμα δεν το πληρώνουν για να μη στερηθούν βασικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ