3 Φεβ 2012

Το γνωστό σκηνικό από κουκουλοφόρους - ΜΑΤ


Το γνωστό σκηνικό από κουκουλοφόρους - ΜΑΤ
Το γνωστό σκηνικό κλεφτοπόλεμου ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους, στήθηκε και χτες κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οταν η συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών που ξεκίνησε από τα Προπύλαια χτες το μεσημέρι, πλησίαζε στη Βουλή, μια ομάδα 200 κουκουλοφόρων που βρίσκονταν μπροστά από την πορεία, επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και «μολότωφ» στις αστυνομικές δυνάμεις. Τα επεισόδια επικεντρώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αμέσως μετά, μικρή ένταση δημιουργήθηκε στα Προπύλαια, με την Αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών.
Το απόγευμα, στη δεύτερη συγκέντρωση, σημειώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, όταν οι πρώτοι βγήκαν μέσα από την πορεία (σ.σ. στην οποία συμμετείχαν η λεγόμενη αντεξουσιαστική κίνηση, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΔΚΕ κ.ά.) και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με «μολότωφ». Λίγο αργότερα οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.
Η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις και 38 προσαγωγές ενώ τραυματίστηκαν 14 αστυνομικοί. Επίσης, άγνωστοι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο ιστοσελίδας τον οποίο και τραυμάτισαν, χτυπώντας τον ανελέητα.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε διάφορες πόλεις της χώρας όπως στη Θεσσαλονίκη όπου άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες στο Αστυνομικό Τμήμα της πλ. Δημοκρατίας και στο Ηράκλειο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ