13 Φεβ 2012

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.


ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Προκαλούν τη λαϊκή οικογένεια και μαυρίζουν τη ζωή της
Από τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών
Το μαύρο μέτωπο στοχοποιεί το λαό για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και μάχεται για τη σωτηρία ενός συστήματος σάπιου μέχρι το μεδούλι
Eurokinissi
Στην πεπατημένη των τρομοκρατικών ψευτοδιλημμάτων κατέφυγε ξανά χτες βράδυ ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τη συζήτηση στη Βουλή. Οπως και στο διάγγελμα, επανέλαβε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι η «μόνη σωτηρία» για τη χώρα και προκλητικά ισχυρίστηκε ότι αν από «μοιραία πλάνη, λιποψυχία ή λάθος απόφαση» δεν ψηφιστεί, τότε τη χώρα περιμένει η χρεοκοπία, η εξαθλίωση και η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.
Σε άλλο σημείο, ισχυρίστηκε ότι μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια«καταστροφική περιπέτεια, προκαλώντας ανεξέλεγκτο οικονομικό χάος και κοινωνική έκρηξη, θα κινδύνευαν οι αποταμιεύσεις των πολιτών, το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία ενώ δεν θα μπορούσαμε να εισάγουμε βασικά αγαθά όπως φάρμακα, πετρέλαιο και μηχανήματα και η ανεργία θα αυξανόταν ακόμα περισσότερο».
Προκλητικός απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, είπε ότι η μείωση των συντάξεων, την οποία προκλητικά ονόμασε «αναπροσαρμογή» (!), γίνεται για τη βιωσιμότητα και γι' αυτό προφυλάσσει τους χαμηλοσυνταξιούχους! Πρόκειται για τον πυρήνα της άθλιας επιχειρηματολογίας που θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση και τα κόμματά της μόλις ανοίξει εκ νέου το Ασφαλιστικό, με νέες σαρωτικές ανατροπές για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Στο ίδιο προκλητικό μήκος κύματος είπε ότι η μείωση του κατώτατου μισθού σε επίπεδα φιλοδωρήματος «θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε αύξηση της απασχόλησης και του εισοδήματος των εργαζομένων»!
Υπερασπιστής της πιο μαύρης πολιτικής
Στη λογική της προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζομένων, κινήθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας για «χάος και καταστροφή» σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση. Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «η τελευταία διετία δεν ήταν το πρόβλημα, ήταν η αρχή της λύσης του προβλήματος».
Επίσης, παρουσίασε την καπιταλιστική ΕΕ, ούτε λίγο, ούτε πολύ σαν σωτήρα της Ελλάδας,λέγοντας ότι «στο νέο πρόγραμμα στήριξης οι εταίροι μας μας λένε ότι είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τα λάθη του παρελθόντος» κι αυτό «με το μεγαλύτερο κούρεμα στην ιστορία της ανθρωπότητας» με τον όρο η Ελλάδα να μη δημιουργεί νέο χρέος. Κρύβει ότι το αντιλαϊκό πρόγραμμα συνδιαμορφώθηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα με στόχο να σωθεί η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ΕΕ. Κρύβει ότι το δάνειο από την ΕΕ φορτώνεται στις πλάτες του λαού και συνοδεύεται από αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα.
Συνέχισε, λέγοντας ότι «μακάρι αυτό να το κάναμε με δικούς μας όρους. Ομως αυτό αφορά τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δανείζονταν ανεξέλεγκτα». Για τη δανειακή σύμβαση σημείωσε ότι «πρέπει να θυσιάσουμε πολλά για να μην χάσουμε τα πάντα» και παρουσίασε σαν μονόδρομο την εξαθλίωση του λαού, λέγοντας ότι «ήταν και είναι η μόνη διαθέσιμη για την Ελλάδα λύση και αυτή προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε και να βελτιώσουμε»,καθώς και ότι «είναι ό,τι καλύτερο μπόρεσε να πετύχει η κυβέρνηση με τη στήριξη των 3 κομμάτων. Δεν υπάρχει κάτι ιδεατό. Αυτό υπάρχει στο τραπέζι». Τέλος άσκησε εκβιαστικά διλήμματα στους βουλευτές του κόμματός του, σημειώνοντας ότι «η φυγή δεν μπορεί να είναι χωρίς συνέπεια».
Δημαγωγία και ψηφοθηρία
Εκλογές στις αρχές Απρίλη ζήτησε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, ο οποίος ανάλωσε το σύνολο σχεδόν της παρέμβασής του σε μια προσπάθεια να δημαγωγήσει απέναντι στους ψηφοφόρους του, τώρα που οι αντιμνημονιακές μάσκες έχουν καταπέσει. Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, προειδοποίησε ότι «θα χωρίσουν οι δρόμοι μας» με όσους καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, επειδή, όπως είπε, «δεν θέλω η Ελλάδα να χάσει το δικό της δρόμο».
Κατά τον Α. Σαμαρά, το 2010 υπήρχε ακόμα ελληνική οικονομία και λειτουργούσε η αγορά, ενώ σήμερα έχουν όλα καταρρεύσει, μετά τις «ολέθριες επιλογές» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες προκάλεσαν πρωτοφανή κρίση. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι σήμερα ζητάει και τα ρέστα τη στιγμή που οι υπουργοί του «υπέγραφαν» ό,τι τους έδιναν οι δανειστές, ενώ είπε ότι οι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση «θα έρθει η ώρα για να λογοδοτήσουν». Ούτε λίγο, ούτε πολύ, προσπάθησε και αυτός να χρεώσει την κρίση στην κακή διαχείριση της προηγούμενης, για να κρύψει ότι την κρίση την έφεραν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, τα συμφέροντα της οποίας υπηρέτησαν και υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του δεν άλλαξε στάση απέναντι στο μνημόνιο, το οποίο όπως είπε«έπεσε έξω σε όλα» και είπε ότι η ΝΔ ψηφίζει το τωρινό μνημόνιο, επειδή σήμερα άλλαξαν τα δεδομένα, αμφισβητείται η παραμονή της χώρας στο ευρώ και όλοι πλέον διεθνώς μιλάνε ευθέως για χρεοκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση και στο προηγούμενο μνημόνιο, επιβεβαιώνοντας ότι τα όσα λέει η ΝΔ είναι φούμαρα για λαϊκή κατανάλωση, τώρα που ο ρόλος της αναβαθμίστηκε στην αστική διαχείριση.
Κατά τον Α. Σαμαρά, η σημερινή συμφωνία της ΝΔ γίνεται και για να μη μεταδοθεί «η κοινωνική αναταραχή» από την Ελλάδα στην Ευρώπη και για να βγει η χώρα μας από το κάδρο της κρίσης. Ψηφίζουμε, είπε χαρακτηριστικά, κάτι που περιέχει «τη λάθος συνταγή», αλλά περιέχει και το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους που θα διασφαλίσει τις καταθέσεις και τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 2010 δεν «διακυβεύονταν τίποτα από αυτά».
Μίσος για τις κατακτήσεις του λαού
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης επιχείρησε κι αυτός να δικαιολογήσει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, την οποία ωστόσο συνεχίζει να στηρίζει, λέγοντας ότι«η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν δήθεν ότι του ήταν αδύνατο μέσα σε δύο ώρες,«όπως ζητούσε η τρόικα», να αποφασίσει για το «μέλλον της χώρας». Ο Γ. Καρατζαφέρης, που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, είπε ότι η τωρινή σύμβαση «δεν λύνει τα προβλήματα της χώρας» και ανέφερε ότι η χρεοκοπία και η εξαθλίωση «έχουν κοινό στοιχείο την εξέγερση».
Δείχνοντας ανάγλυφα το φόβο του από την κλιμάκωση των λαϊκών αντιδράσεων, είπε ότι δεν πρέπει «να κάνουμε το λάθος του 1942 και να αφήσουμε μέσα από ένα νέο ΕΑΜ την αριστερά να μονοπωλήσει τον πατριωτισμό των Ελλήνων». «Να μην δώσουμε - ανέκραξε -τον λαό στην αριστερά» και είπε ότι «το τελευταίο που θέλει η χώρα είναι να ακολουθήσει τον δρόμο της Σοβιετικής Ενωσης».
O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας ζήτησε ξανά να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος και όχι όλο το χρέος, να γίνει αναστολή πληρωμών για όσο χρόνο χρειαστεί για να εξοικονομηθούν 15 με 20 δισ. ευρώ το χρόνο. Ζήτησε δε η πληρωμή του δημόσιου χρέους να γίνει με «ρήτρα ανάπτυξης», όπως έγινε στη μεταπολεμική Γερμανία και επανέλαβε τον καημό του ότι η κυβέρνηση δε διαπραγματεύεται σωστά, αφού όπως είπε «ο Ε. Βενιζέλος κάνει την όρνιθα μπροστά στους πιστωτές μας».
Εκανε λόγο για κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα και ανέφερε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα φέρει τη χώρα πιο κοντά στη χρεοκοπία. Κατά τον Α. Τσίπρα, η νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ άλλων αγνοεί και τη «Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης», το θεσμικό δίκαιο δηλαδή ενός εκ των συντακτών του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ