13 Φεβ 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Συγκάλυψη της δράσης των νεοναζί


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Συγκάλυψη της δράσης των νεοναζί
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Πέφτουν οι μάσκες όσον αφορά την ψευδεπίγραφη «κήρυξη πολέμου» των γερμανικών αρχών εναντίον νεοναζιστικών ομάδων, καθώς, όπως αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών - BKA, διέταξε τη διαγραφή πολύτιμων αποδεικτικών στοιχείων και δεδομένων που σχετίζονται άμεσα με την έρευνα. Ερευνα που ξεκίνησε μετά από την αποκάλυψη τον περασμένο Νοέμβρη, της νεοναζιστικής οργάνωσης του Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), η οποία δολοφόνησε 10 ανθρώπους, μετανάστες φυσικά, τη χρονική περίοδο 2000 - 2007.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η ΒΚΑ διέταξε τη διαγραφή αποδεικτικών στοιχείων που είχαν κατασχεθεί από το κινητό τηλέφωνο ενός εκτός των κύριων υπόπτων που έχουν συλληφθεί Αντρέ Ε. Υπό το σκεπτικό ότι θα έπρεπε να αποφευχθεί η διασπορά των «στοιχείων μεταξύ των διαφόρων αρχών που εμπλέκονται στην έρευνα». Και ποιος ο λόγος; Ωστε να «προστατευτούν τους πληροφοριοδότες των μυστικών υπηρεσιών που συνδέονται με τους νεοναζιστικούς πυρήνες. Ουσιαστικά πρόκειται για έμμεση παραδοχή της ευρύτατης διάβρωσης, αλλά και καθοδήγησης όλων αυτών των ομάδων από τις μυστικές υπηρεσίες, που λειτουργούσαν ως «το μακρύ βίαιο χέρι του κράτους». Γι' αυτό και η «αποκάλυψη», προφανώς «κατά λάθος» όταν δύο εκ των βασικών στελεχών της σκοτώθηκαν, προκάλεσε σοκ αφού όλες αυτές οι ομάδες δρουν ανενόχλητες δεκαετίες τώρα.
Υπό αυτό το σκεπτικό, ελάχιστη σημασία έχει η ανακοίνωση της τρίτης κατά σειρά επιτροπής που συνέστησαν οι αρχές για να διερευνήσει τις ενέργειες των 34 υπηρεσιών πληροφοριών και διευθύνσεων της αστυνομίας, σε ομοσπονδιακό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των 16 κρατιδίων της Γερμανίας. Υποτίθεται, η έρευνα γίνεται με στόχο να διαπιστωθεί για το εάν οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν γνώση για τα εγκλήματα μίσους που διέπραξαν οι νεοναζί, εάν αγνόησαν τη δράση τους ή εάν ακόμη τους βοήθησαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ