13 Φεβ 2012

Ελπιδοφόρες για το λαό οι δυσκολίες τους



Ελπιδοφόρες για το λαό οι δυσκολίες τους
Είναι πι. Η όξυνση στο έπακρο των κυβερνητικών εκβιασμών για την ψήφιση του μνημονίου σφαγιασμού του λαού είναι ενδεικτική αυτών των δυσκολιών. Οι διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δείχνουν το φόβο τους απέναντι στη λαϊκή οργή και την αδυναμία αυτών των κομμάτων να χειραγωγούν τον κόσμο τους με τον τρόπο που το πετύχαιναν μέχρι τώρα. Οι κωλοτούμπες του ΛΑ.Ο.Σ., που στήριξε μέχρι τώρα όλα τα βάρβαρα μέτρα που έχουν προηγηθεί - τώρα δεν ψηφίζει αλλά πάλι τα στηρίζει και ζητά εκλογές ουσιαστικά για να μπορέσουν αυτά να εφαρμοστούν - είναι επίσης ενδεικτικές, φανερώνουν ότι και οι εφεδρείες του αστικού πολιτικού συστήματος στενεύουν. Η αγωνία που εκφράζουν δημόσια αστοί πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι για το ποια κυβέρνηση και ποιες πολιτικές δυνάμεις θα εφαρμόσουν στην πράξη τη σφαγή του λαού, έχει τη βάση της ακριβώς σ' αυτές τις δυσκολίες του αστικού πολιτικού συστήματος.
Πρόκειται όμως, για δυσκολίες ελπιδοφόρες για το λαό, γιατί αυτός με την πάλη του τις δημιούργησε και πρέπει να τις κάνει μεγαλύτερες. Να τις οξύνει στο έπακρο, να τους φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να περάσουν άλλα μέτρα, να μην μπορούν να εφαρμόσουν ό,τι ψήφισαν. Εξάλλου, η ίδια η οικονομική κρίση, η δικιά τους κρίση, του κεφαλαίου, που είναι βαθιά και απλωμένη σ' ολόκληρη την ευρωλυκοσυμμαχία, επιτείνει την αγωνία και τα ζόρια τους. Αυτοί τρέμουν μπροστά σε μια μεγαλύτερη και ανεξέλεγκτη υποτίμηση του κεφαλαίου. Για το λαό που λούζεται ήδη τη χρεοκοπία ισχύει σήμερα και θα ισχύσει ακόμα περισσότερο το «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται». Δεν έχει να χάσει τίποτα παρά μόνο τις αλυσίδες του. Και για να απαλλαγεί απ' αυτές, χρειάζεται ένταση της οργάνωσης και της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς σε κάθε κλάδο. Χρειάζεται διαρκής πολιτικός, ταξικός αγώνας.
Σ' αυτή την πορεία έντασης της ταξικής πάλης, η ανατροπή της κυβέρνησης και οι εκλογές θα είναι κρίκος στην ταξική πάλη, θα είναι κέρδος για το λαό, εφόσον τις κάνει όπλο για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο ρήγμα στο πολιτικό σύστημα. Τώρα πια το ζητούμενο για το λαό και για τον κάθε εργάτη, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, για τους νέους και τις γυναίκες που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, για τον καθένα προσωπικά, το ζητούμενο δεν είναι απλώς ο απεγκλωβισμός από τα κόμματα της πλουτοκρατίας. ΤΩΡΑ ΚΚΕ. Ετσι θα είναι ισχυρό το ρήγμα. Οποιαδήποτε άλλη πολιτική επιλογή, δεν τους τρομάζει, δεν τους δυσκολεύει, αλλά διευκολύνει μια διάδοχη πολιτική λύση για να εφαρμοστεί ο σφαγιασμός του λαού. Θα διευκολύνει την ανάδειξη νέων εφεδρειών του αστικού πολιτικού συστήματος, ενδεχομένως νέων κομμάτων ή και κομματικών συμμαχιών, που γνώμονα θα έχουν όμως την πιο αποτελεσματική παραπλάνηση και την καθυπόταξη του λαού. Μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί φιλολαϊκή πολιτική μπορεί να υπάρξει μόνο από τη λαϊκή εξουσία.

Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ

α παραπάνω από φανερές οι δυσκολίες, τα ζόρια του αστικού πολιτικού συστήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ