3 Μαρ 2012

ΤΣΕΧΙΑ Η επίθεση στους κομμουνιστές θα συνεχιστεί



ΤΣΕΧΙΑ
Η επίθεση στους κομμουνιστές θα συνεχιστεί
Οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν μπόρεσαν προς τα παρόν να στοιχειοθετήσουν πρόταση για αναστολή λειτουργίας του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας
ΠΡΑΓΑ.--
Δεκτή έκανε η κυβέρνηση της Τσεχίας την πρόταση για τη μη αναστολή της λειτουργίας τουΚομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να παρθούν νομικά μέτρα ενάντια στους κομμουνιστές. Πρόκειται για αποτέλεσμα ...έρευνας που είχαν διεξαγάγει «ειδικοί» των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της χώρας μετά από αίτηση αντιδραστικών κομμάτων, σύμφωνα με τους οποίους δεν υπάρχει νομική βάση για την απαγόρευση του κόμματος. Ωστόσο, τα υπουργεία υποστηρίζουν πως το ζήτημα δε θα πρέπει να υποτιμηθεί και παρουσιάζουν μια σειρά μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν. Αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα πως θα ήταν καλό να παρακολουθείται το ΚΚΒΜ γιατί οι δραστηριότητές του μπορεί στο μέλλον να οδηγήσουν στην απομάκρυνση από τις αρχές της δημοκρατίας... Με αυτή την έννοια, το υπουργείο Εσωτερικών θα μπορεί να ελέγχει τις δραστηριότητες πολιτικών ομάδων που συνεργάζονται με τους κομμουνιστές, όπως της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) και των Νέων Τσεχοσλοβάκων Κομμουνιστών (SMKC).
Υπενθυμίζεται πως πέρσι το καλοκαίρι κυβερνητική επιτροπή υπό τον Τσέχο πρωθυπουργόΠετρ Νέτσας είχε αναθέσει στα δύο υπουργεία να επεξεργαστούν έκθεση με την οποία στη συνέχεια θα προσέφευγε στη Δικαιοσύνη για την απαγόρευση της λειτουργίας του ΚΚΒΜ.
Προηγούμενα, το ΚΚΒΜ έχει ανακοινώσει πως θεωρεί αυτές τις ενέργειες της κυβέρνησης ως προσπάθειας εκφοβισμού των ψηφοφόρων του και του λαού γενικότερα που ολοένα αυξάνει το ποσοστό εκείνων (γύρω στο 50%) που δηλώνουν ότι επί σοσιαλισμού ζούσαν πολύ καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ