3 Μαρ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η συνεχής άνοδος του λαϊκού αντιδικτατορικού κινήματος μεγαλώνει την αστάθεια και την αβεβαιότητα του φασιστικού καθεστώτος στη χώρα μας, οδηγεί στην όλο και πιο έντονη εκδήλωση των αντιθέσεων της ίδιας της χούντας. Το δικτατορικό καθεστώς των μαύρων συνταγματαρχών καταφεύγει στην ένταση της τρομοκρατίας, με σκοπό να κάμψει τη λαϊκή αντίσταση και να παρατείνει την ύπαρξή του. Το τρομοκρατικό όργιο ξεσπάει σε βάρος όλο και πλατύτερων κύκλων που στρέφονται κατά της χούντας. Από τα στρατοδικεία σκοπιμότητας που λειτουργούν βασικά κατά των κομμουνιστών και γενικά των αριστερών πατριωτών, όλο και πιο συχνά καταδικάζονται και κεντρώοι και δεξιοί αντίπαλοι της χούντας, απειλούνται να καταδικαστούν ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού, της χωροφυλακής και των σωμάτων ασφαλείας, γεγονός που επιβεβαιώνει την καταγγελία που έκανε το ΚΚΕ για τον πανεθνικό κίνδυνο που εκπροσωπεί η ομάδα των συνταγματαρχών πρακτόρων του ΝΑΤΟ.
Παρά την αχαλίνωτη τρομοκρατία ο αδούλωτος λαός, με επικεφαλής τους κομμουνιστές παλεύει αποφασισμένος να γκρεμίσει τη φασιστική δικτατορία, ν' αποκαταστήσει και διευρύνει τη Δημοκρατία.
Το μίνιμουμ πρόγραμμα του ΚΚΕ αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία οικοδομείται το Πατριωτικό Αντιδικτατορικό Μέτωπο πάλης, στις γραμμές του οποίου έχουν θέση όλοι οι Ελληνες πατριώτες. Το Μέτωπο αυτό αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για να βγει η χώρα από το σημερινό χάος. Για όλες του τις δυνάμεις και καλεί κάθε Ελληνα που μισεί το φασισμό και την τυραννία να πάρει μέρος στις οργανώσεις του ΠΑΜ, να παλέψει για πραγματική δημοκρατική διέξοδο.
Το λαϊκό κίνημα ανεβαίνει. Η ενότητα δράσης πραγματοποιείται παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Αποτέλεσμα της αναπτυσσόμενης λαϊκής πάλης είναι και η δραστηριότητα που παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό οι δυνάμεις που στρέφονται μεν κατά της χούντας, αλλά επιδιώκουν λύσεις πίσω από τις πλάτες του λαού και αντίθετες με τα λαϊκά συμφέροντα. Δραστηριοποιούνται, για να προλάβουν το αναπτυσσόμενο λαϊκό κίνημα και να εμποδίσουν τις ριζικές λύσεις που αγωνίζεται να δώσει ο λαός. Οι προσπάθειες αυτές είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, γιατί δε στηρίζονται στο λαό και δεν υπηρετούν τα συμφέροντά του. Ο λαός δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει λύσεις που ουσιαστικά θ' αφήνουν άθικτο το αντιλαϊκό καθεστώς της 21-4-67, ούτε και την επιστροφή των έκτακτων μέτρων και Α. νόμων που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.
Το κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τις ΚΟ, όλα τα μέλη και στελέχη του Κόμματος να δυναμώσουν τη δράση τους επικεφαλής του λαού στους καθημερινούς του αγώνες, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για το πλάτεμα των αντιδικτατορικών οργανώσεων. Καλεί σε επαγρύπνηση τον αγωνιζόμενο λαό να είναι έτοιμος να παρέμβει και με τη δύναμή του να δώσει τη σωστή κατεύθυνση στα γεγονότα που μπορεί να προκύψουν.
Το ΚΚΕ διακήρυξε επανειλημμένα ότι δε μονοπωλεί τον αντιδικτατορικό αγώνα. Καλεί, επίμονα, όλες τις αντιδικτατορικές δυνάμεις σε κοινή δράση. Διακήρυξε ότι ο λαός ενωμένος με τα στρατευμένα παιδιά του και τους πατριώτες αξιωματικούς είναι σε θέση να γκρεμίσει την τυραννία. Οι πατριώτες αξιωματικοί όλων των όπλων μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν αποφασιστικά τον αγωνιζόμενο λαό. Οι λαϊκές αντιδικτατορικές οργανώσεις, όλος ο λαός θα τιμήσει κάθε πατριώτη αξιωματικό που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ιερό αυτό αγώνα.
Μόνο η διασπορά των δημοκρατικών δυνάμεων διατηρεί τη χούντα στην εξουσία. Η ενότητα δράσης όλων των αντιδικτατορικών δυνάμεων θα συντρίψει τη φασιστική δικτατορία και θα ανοίξει το δρόμο για πραγματική ανανεωμένη Δημοκρατία.
Το Κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ Ιούνης 1969.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ