13 Μαρ 2012

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Νέες φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα


ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέες φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Κατεστραμμένο σπίτι από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την Κυριακή
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--
Μπαράζ αιματηρών αεροπορικών επιδρομών κατά στόχων στη Λωρίδα της Γάζας έχει εξαπολύσει ο ισραηλινός στρατός. Από την Παρασκευή μέχρι χτες βράδυ σκοτώθηκαν από τις επιδρομές 24 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 73 άλλοι, οι περισσότεροι πολίτες.Πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 37 αεροπορικές επιδρομές και εκτοξεύτηκαν 180 ρουκέτες από την πλευρά της Γάζας.
Η κλιμάκωση άρχισε με τη δολοφονία «ακριβείας» του ηγέτη της οργάνωσης «Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης», Ζουχάιρ αλ Κάισι, - οργάνωση που είχε συλλάβει και κρατήσει τον Ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, μεταξύ 2006 - 2011- δολοφονία, που πυροδότησε επιθέσεις με ρουκέτες τόσο από την οργάνωσή του οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως «πρόσχημα», ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό ενός Ισραηλινού πολίτη, για νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.
Ο πρωθυπουργός της «Χαμάς» στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωνε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αιγυπτιακή προσπάθεια διαμεσολάβησης για να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών και τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να προκαλεί. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργόςαπείλησε ότι ο ισραηλινός στρατός «θα συνεχίσει όσο χρειαστεί για να σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών».
«Καταδικαστέα και δειλή πράξη» χαρακτήρισε την «εκτόξευση ρουκετών» η Ουάσιγκτον, μη σχολιάζοντας καν τις δολοφονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα. Ανησυχία εξέφρασε η εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ο ΓΓ του ΟΗΕ ζητώντας «αυτοσυγκράτηση από το Ισραήλ». Τερματισμό των ισραηλινών επιδρομών ζήτησε τοΠεκίνο, χαρακτηρίζοντας «δίκαιο το παλαιστινιακό αίτημα για μονομερή αναγνώριση ανεξαρτησίας από τον ΟΗΕ», αλλά επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Λίμπερμαν, στην Κίνα (15 - 22 Μαρτίου).
«Πρόβα για μεγαλύτερη επίθεση»
Διαδήλωση καταδίκης των επιδρομών και με κύριο αίτημα τον τερματισμό της κατοχής πραγματοποίησε το ΚΚ Ισραήλ και το «Χαντάς» -Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα- το Σάββατο στη Ναζαρέτ. Επισημαίνοντας ότι, ως συνήθως, ο ισραηλινός στρατός προκάλεσε τη νέα ένταση, ΚΚ Ισραήλ και «Χαντάς» εκτίμησαν ότι πρόκειται, πιθανότατα, για πρόβα τζενεράλε μιας μεγαλύτερης επίθεσης στα παλαιστινιακά εδάφη ή και αλλού, όπως το Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ