3 Απρ 2012

Ζυμώσεις με ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμνημονιακή σούπα


«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Ζυμώσεις με ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμνημονιακή σούπα
Ζητάει συνεργασία διαπιστώνοντας ταύτιση θέσεων στα οικονομικά
Πανέτοιμο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο διαπιστώνει σύγκλιση στη βάση των προτάσεων για την οικονομία, δηλώνει το κόμμα «Ανεξάρτητοι Ελληνες», επιβεβαιώνοντας ότι το καζάνι της «αντιμνημονιακής» σούπας επιτρέπει κάθε λογής ζυμώσεις, αρκεί αυτές να θολώνουν τον ταξικό χαρακτήρα της επίθεσης που δέχεται σήμερα ο λαός και τη διέξοδο που απαντάει στα συμφέροντά του. «Οσον αφορά τις οικονομικές προτάσεις που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να βρούμε σε ορισμένα θέματα μια σύγκλιση», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Π. Καμμένος, μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει σύγκλιση κυρίως σε θέσεις που αφορούν στο χρέος και το μνημόνιο. Ο ίδιος απέκλεισε την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Στην πραγματικότητα ο Π. Καμμένος επιβεβαίωσε περίτρανα ότι πίσω από τον πλαστό διαχωρισμό «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» συνωστίζονται δυνάμεις φαινομενικά απ' τις πιο διαφορετικές αφετηρίες, που όμως συγκλίνουν στην αποδοχή και στήριξη του καπιταλιστικού συστήματος και της πολιτικής που όξυνε την κρίση και έφερε το μνημόνιο. Επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματός του ο Π. Καμμένος είπε ότι «εμείς θέλουμε να φύγουμε από το μνημόνιο», αλλά την ίδια στιγμή ζητά «να πληρωθεί το πραγματικό χρέος»και μάλιστα μέσω της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από τον ορυκτό πλούτο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θέλει να φύγει από το ευρώ και την ΕΕ.
Επίσης, δήλωσε περήφανος γιατί ήταν αυτός που υπέγραψε τη συμφωνία για την παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική πολυεθνική «Cosco», ενώ εκτίμησε ότι«τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας ευθυγραμμίζονται με Ισραήλ, ΗΠΑ και Ρωσία», καλώντας το λαό να ταυτίσει τη σωτηρία του με τη στοίχιση πίσω από ιμπεριαλιστικά συμφέροντα ανταγωνιστικά στην ΕΕ. Χτες ανακοινώθηκε η προσχώρηση του διαγραφέντος από τη ΝΔ βουλευτή Μιχ. Γιαννάκη, γεγονός που επιτρέπει στο κόμμα του Π. Καμμένου να συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα με δέκα βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ