10 Απρ 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Προπαγάνδα του χάους με αφορμή την απεργία


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Προπαγάνδα του χάους με αφορμή την απεργία
Αθλιότητες από το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, που τρέμει στην ιδέα της οργανωμένης πάλης του λαού
Από παλιότερη απεργία των ναυτεργατών
Ευθεία επίθεση στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, που αντιπαλεύουν την άδικη και ταξική πολιτική τους, συνιστά το παραλήρημα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων ενάντια στην απεργία των ναυτεργατών και το ΚΚΕ που τη στηρίζει. Πυρήνας της ενιαίας προπαγάνδας τους είναι η προσπάθεια να ταυτίσουν με «χάος» τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν το κίνημα για λογαριασμό συνολικά της πλουτοκρατίας.
Σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και με τη συμμετοχή επτά υπουργών, συζητήθηκε η ενεργοποίηση όλου του αντιδραστικού νομικού οπλοστασίου σε βάρος των ναυτεργατών, καθώς υπήρξε πρόταση για πολιτική επιστράτευση και προσφυγή στα δικαστήρια για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης, η κυβέρνηση επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους ναυτεργάτες, υπονοώντας την επιστράτευσή τους αν προχωρούσαν σε απεργία, λέγοντας ότι «είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων».
Τον τόνο στην αντιΚΚΕ υστερία, που αναπαρήγαγε το σύνολο των αστικών ΜΜΕ, έδωσε χτες η υπουργός Ανάπτυξης Αν. Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι η απεργία είναι «μία προειλημμένη, προαποφασισμένη κίνηση που υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ».
Απειλές σε βάρος των απεργών εξαπέλυσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, έλεγε ότι οι ταξικές δυνάμεις στους ναυτεργάτες «επιχειρούν να ποδηγετήσουν και το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και να καθορίσουν την οικονομία της χώρας σε κρίσιμες ώρες και σε ιδιαίτερα διαστήματα όπως είναι το Πάσχα και η τουριστική περίοδος (...) Κάθε ώρα απεργίας είναι μια σφαίρα στην καρδιά της χώρας».
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση διεκδίκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. «Η δική μας θέση είναι πάρα πολύ καθαρή: απεργίες στα μέσα μεταφοράς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ανεπίτρεπτες. Δεν συνιστούν άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, αλλά αντικοινωνική πράξη που δεν σέβεται τον ταλαιπωρημένο Ελληνα πολίτη», υποστήριξε ο υπουργός των κυβερνήσεων που τσακίζουν με πρωτοφανή αγριότητα κάθε πτυχή της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.
«Κόμματα κινούν για καθαρά πολιτικούς λόγους τα νήματα μιας απεργίας που πλήττει τους ίδιους πολίτες, τον τουρισμό, την οικονομία πολλών περιοχών της χώρας, την εικόνα της χώρας. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχαίρουν όταν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο», ισχυρίστηκε ακόμα ο Ευ. Βενιζέλος και απροκάλυπτα ομολόγησε ότι για τους αστούς και τα κόμματά τους «χάος» είναι ο λαός στο προσκήνιο να διεκδικεί το δίκιο του. Είπε συγκεκριμένα: «Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με την απεργία της ΠΝΟ είναι μικρογραφία του αδιεξόδου στο οποίο κινδυνεύει να βρεθεί η πατρίδα μας μετά τις εκλογές».
Πλήρως συντονισμένα στην ίδια προπαγάνδα ήταν και τα άλλα αστικά κόμματα. Εκ μέρους της ΝΔ οι Γ. Πλακιωτάκης και Κ. Μουσουρούλης επικαλέστηκαν το «δημόσιο συμφέρον»και δήλωσαν πως «το μόνο που δεν χρειαζόμαστε αυτή τη χρονική στιγμή είναι μια απεργία που θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα σε πολλούς, ζωτικής σημασίας, τομείς, όπως στον τουρισμό, την ακτοπλοΐα και τους αγρότες».
Διαγκωνίζονται στην αθλιότητα
Κραυγάζοντας αντεργατικά ο Γ. Καρατζαφέρης εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί δεν έχει ήδη επιστρατεύσει τους επιστρατευμένους ήδη από το 2010 ναυτεργάτες: «Η Κυβέρνηση έχει αργήσει. Επρεπε να έχουν επιστρατευθεί. Δεν είναι δυνατόν (...) να υποκείμεθα όλοι στον εκβιασμό της ΠΝΟ. Ας καταλάβουν ότι δεν μπορεί να παίζουν με την οικονομία της χώρας και με τον πόνο των κατοίκων».
Μάλιστα, στο ράδιο «Σαντορίνη» έφτασε να ζητήσει «να κινηθούν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού», εξηγώντας ότι «όποιος αυτή τη δύσκολη περίοδο σκέφτεται μόνο την πάρτη του και όχι την κοινωνική αλληλεγγύη, είναι εχθρός της πατρίδας». Καλώντας σε καταστολή, πρόσθεσε: «Πρέπει πάση θυσία, είτε με επιστράτευση είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, να λυθεί η απεργία της ΠΝΟ. Η απεργία είναι έγκλημα κατά της οικονομίας, είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας»!
Ο Φ. Κουβέλης υπέδειξε στους ναυτεργάτες ότι «πρέπει να συνεκτιμούν τις συνέπειες οι οποίες υπάρχουν για τη χώρα και την κοινωνία», καλώντας σε αναστολή της απεργίας για να«λειτουργήσει ομαλά η καθημερινότητα». Διαφορετικά απείλησε ότι «αν δεν σταθμίσουν τις κοινωνικές ανάγκες, όσο και τις οικονομικές ανάγκες, τότε είναι εξαιρετικά εύκολο να προκληθεί και ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός, πέρα από τη ζημιά που θα επέλθει, αλλά και να τροφοδοτηθούν συντηρητικά αντανακλαστικά».
Σε παραλήρημα ήταν όλη μέρα χτες και η Ντ. Μπακογιάννη. Σε διάφορες εμφανίσεις της ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί να προχωρεί στο να εξοντώσει τον ελληνικό τουρισμό σήμερα και ταυτόχρονα να εξοντώσει και τους αγρότες» και συνέχισε «δεν μπορεί τις λίγες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας να τις τινάξει στον αέρα η οποιαδήποτε ΠΝΟ και επιτρέψτε μου να πω με καθαρά κομματικά κριτήρια, με καθαρά προεκλογικά κριτήρια, διότι η κουβέντα η οποία ακούστηκε από τους εκπροσώπους της ΠΝΟ που εκπροσωπούν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος είναι απαράδεκτες».

1 σχόλιο:

TOP READ