22 Απρ 2012

Συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα


Συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα
Το νέο ήρθε από την «καυτή» ζώνη του Αφγανιστάν. Ο περίεργος στρατός ατάκτων των Ταλιμπάν συμπεριέλαβε στις επιθέσεις του κατά των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και την ελληνική στρατιωτική αποστολή. Τα διατεταγμένα ελληνικά ΜΜΕ αρκέστηκαν να δημοσιεύσουν ότι οι Ελληνες στρατιωτικοί «χαίρουν άκρας υγείας». Αυτό παρά το ότι βρίσκονται απλωμένοι σε μόνιμο συναγερμό μάχης. Η είδηση του εφησυχασμού των ΜΜΕ μοιάζει περισσότερο με είδος προειδοποίησης κάποιας στιγμής που θα ανακοινώσουν απώλειες σε τραυματίες και πιθανόν θύματα.
Για μια ακόμη φορά, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν συμφωνεί με την εκτός συνόρων ελληνική στρατιωτική παρουσία. Υπάρχει, βεβαίως, η πάγια επίσημη δήλωση όλων των αστικών κυβερνήσεων ότι η Ελλάδα μένει πιστή στις συμβατικές συμμαχικές υποχρεώσεις ως μέλος του ΝΑΤΟ, κι όποιον πείσει έπεισε. Αλλωστε, η επίσημη πολιτική ζωή γέμισε από φυγόστρατους κουραμπιέδες που βάζουν μερίδα του λαού να πολεμά στην αλλοδαπή για αλλότρια συμφέροντα ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Σ' αυτές τις δυνάμεις έχει κολλήσει κι ο ελληνικός καπιταλισμός με την αστική του τάξη, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις του. Πρόκειται για την εταιρική συμφωνία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ που η ελληνική αστική τάξη αισθάνεται ικανή να εκπληρώσει ανάλογες συμμετοχικές υποχρεώσεις σε σημεία του πλανήτη που προδικάζουν οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα μείζωνος σημασίας. Το λεγόμενο δόγμα του ανταγωνισμού και της ανάπτυξής της έδωσε ήδη αρκετή οικονομική δύναμη. Η συμπλήρωσή της με τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων και κάθε είδους δημόσιας περιουσίας ενισχύουν τη θέληση της ελληνικής αστικής τάξης να συμμετάσχει σε εταιρικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις και να διεκδικεί σε πλήρη ισοτιμία κι αυτονομία το κάθε λογής μερτικό της είτε αυτό είναι άμεσο σημερινό, είτε μελλοντικό αυριανό.
Υπάρχει και ο εξωτερικός δανεισμός των κυρίαρχων εταίρων όπως Γερμανία, Γαλλία που διασφαλίζει το καθημερινό τεράστιο έξοδο της εκτός συνόρων ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας. Οι εταίροι δανειστές - τοκογλύφοι έχουν κάθε συμφέρον να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή της Ελλάδας σε εκστρατείες εξωτερικού, γνωρίζοντας ότι η μερίδα του λέοντος του πλιάτσικου θα περάσει στα χέρια τους. Η ελληνική μεγαλοαστική τάξη, ακολουθώντας την παραδοσιακή της συναίνεση συμμετέχει στο παιχνίδι της εκμετάλευσης των λαών και του ελληνικού, φορτώνοντάς του ταυτόχρονα τις υπέρογκες δαπάνες της συμμετοχής σε αποστολές στο εξωτερικό, στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και κυρίως στην εργατοϋπαλληλική τάξη και στη διαστρωματική μάζα των πληβείων της πόλης και του χωριού. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες εγκυμονεί νέους κυνδίνους και δεινά για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς.

Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ