16 Μαΐ 2012

ΚΚΕ, για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας


ΚΚΕ, για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων του κεφαλαίου, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται σα να 'χουν πέσει στο κουβά με το σιρόπι. Παρά τα γενικά τρομοκρατικά διλήμματα που βάζουν για να κρατήσουν το λαό εγκλωβισμένο στο ευρωμαντρί, για τις ανάγκες του προεκλογικού τους αγώνα άρχισαν και πάλι να υπόσχονται περισσότερα απ' όσα ήδη έχει αρπάξει η εφαρμογή της πολιτικής που προωθούν. Ρέστα σ' αυτή την κατεύθυνση δίνουν και οι πολιτευτές του ΣΥΡΙZA που μέρα με τη μέρα θυμίζουν όλο και περισσότερο τις μέρες του «Τσοβόλα δώσ' τα όλα». Από τη μια δίνουν όρκους πίστης στον «ευρωμονόδρομο» κι από την άλλη τάζουν ό,τι θέλει να ακούσει το αυτί καθενός.
***
Ολοι μαζί κάνουν καθαρό ότι αυτό που προέχει είναι η σωτηρία του συστήματος. Διαβάζοντας τα κύρια άρθρα στον αστικό Τύπο ως προς την ενιαία στρατηγική που πρέπει να υπηρετείται, δύσκολα βρίσκεις διαφορά από τις διακηρύξεις όλων των αστικών κομμάτων, είτε εμφανίζονται ως μνημονιακά είτε ως αντιμνημονιακά, είτε ως κεντροαριστερά είτε ως κεντροδεξιά.
Αυτό για το οποίο βιάζονται κι ο καθένας παίζει το ρόλο που του αναλογεί είναι να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, πριν αυτή φουντώσει σε ριζοσπαστική κατεύθυνση.
Τα περί κατάργησης του μνημονίου έχουν ήδη πεταχτεί στα σκουπίδια κι ο μεταξύ τους διαγκωνισμός πια αφορά στο ποιος πλασάρει καλύτερα μια πρόταση για επανεξέταση ή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης, της στρατηγικής της ΕΕ που θα φέρει τάχα ανάπτυξη. Των μονοπωλίων εννοείται.
Ολοι μαζί έχουν το βλέμμα στραμμένο και στην επόμενη μέρα, τότε που τα ψέματα θα έχουν τελειώσει και η λαϊκή οργή που σήμερα κουλαντρίζουν μέσα από την εκλογική διαδικασία, θα πάρει άλλους δρόμους, απειλώντας να σαρώσει όλη τη σαπίλα, καθώς οι αναλύσεις από τα οικονομικά επιτελεία προαναγγέλλουν ήδη μεγάλη ζημιά.
***
Σ' αυτή την κατεύθυνση (εγκλωβισμό λαϊκών στρωμάτων, άμβλυνση της ριζοσπαστικοποίησης των συνειδήσεων και ενσωμάτωση) ήδη κάνουν καθαρό πως έχουν αντίπαλό τους τη μόνη δύναμη που αρνείται να μπει στη στρούγκα, το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που επιμένει να οργανωθούν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα που έρχεται.
Καθώς άρχισε ήδη η νέα εκλογική περίοδος ο στόχος για ένα ισχυρότερο ΚΚΕ ταυτίζεται πλέον με τη λαϊκή ανάγκη να δοθούν από καλύτερες θέσεις οι μάχες που έρχονται.
Το ΚΚΕ με συναίσθηση της ιστορικής του ευθύνης έχει ήδη κάνει πεντακάθαρο ότι δε θα γίνει το άλλοθι για τη σωτηρία του συστήματος. Εχει κάνει καθαρό ότι θέλει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας, του μοναδικού ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης για να διασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία.
Μπροστά και στις νέες εκλογές το ΚΚΕ τονίζει ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να περιμένει σωτηρία από τα πάνω. Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν ενεργό ρόλο μέσα στα σωματεία, στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να τονώσουν τη λαϊκή αυτενέργεια, με στόχο τον ταξικό αντίπαλο, τ' αφεντικά, κατά συνέπεια και τον πολιτικό αντίπαλο.
Ανοιχτά, καθαρά, μέσα απ' το κέντρο της Αθήνας, την ώρα που τα αστικά κόμματα έψαχναν τρόπο για να σερβίρουν νέα πλαστά διλήμματα στο λαό, το ΚΚΕ διακήρυξε ευθέως απευθυνόμενο στα λαϊκά στρώματα: Ναι, θα το λέμε μέχρι τέλους. Αλλάξτε την ψήφο σας (...) αν θέλετε να ελπίζετε, αν θέλετε την άλλη μέρα να μπορείτε να αντιμετωπίζετε όποια κυβέρνηση και αν βγει, να βάζετε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να υπάρξουν και κατακτήσεις, να συμβάλλετε στην προοπτική για το δικό σας δρόμο ανάπτυξης χωρίς επιχειρηματικούς ομίλους που σας ξεζουμίζουν, δώστε δύναμη στο ΚΚΕ, για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας, η λαϊκή συμμαχία, για να φτάσει στη νίκη ο αγώνας της ανατροπής.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ