16 Μαΐ 2012

Σπεύδουν να προλάβουν την οργή


Σπεύδουν να προλάβουν την οργή




«Η επιχείρηση αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμμετοχή όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων και στην παρούσα φάση με πρωταγωνιστικό το ρόλο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (...) Η άρχουσα τάξη, θορυβημένη από την έκταση και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, που επιτάσσει λήψη πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων, απλώνει τα δίχτυα της, ώστε να εγκλωβίσει την οργή του λαού που θα λάβει μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις. Μην μπορώντας να χειραγωγήσει, όπως πριν, το λαό αναδιατάσσει το πολιτικό της προσωπικό, αναθέτει νέους ρόλους σε πολιτικές δυνάμεις, που με τη σειρά τους καλλιεργούν μεθοδικά φρούδες ελπίδες και προσδοκίες στο λαό ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς όφελός του. Επιδίωξή τους να ανακόψουν το λαϊκό ριζοσπαστισμό, να μη συναντηθεί με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να μη φτάσει στην αμφισβήτηση του συστήματος.
Διαπράττουν απάτη
Διαπράττουν τεράστια απάτη σε βάρος του λαού. Οποια κυβέρνηση, όποτε κι αν προκύψει, δε θα καταργήσει ούτε τη δανειακή σύμβαση, ούτε το μνημόνιο, αφού καμία απ' τις πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν τους κυβερνητικούς θώκους δεν έχει προσανατολισμό σύγκρουσης με την αιτία που γέννησε και τα δύο. Απεναντίας, όλες τους πίνουν νερό στο όνομα της αστικής εξουσίας και της ευρωενωσιακής της συμμαχίας, της οποίας τη στρατηγική εξειδικεύουν τα μνημόνια. Ως προς αυτό είναι εξόχως αποκαλυπτικές οι τελευταίες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που αφού υφάρπαξε τις λαϊκές ψήφους με την υπόσχεση της άμεσης καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και της απεμπλοκής απ' το μνημόνιο, τώρα σφυρίζει «κλέφτικα» και τάσσεται κατά των μονομερών ενεργειών.
Η λαϊκή επιλογή
Ο λαός να έχει τις κεραίες του τεντωμένες, να είναι σε εγρήγορση, ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο η επόμενη κάλπη να καταπιεί την οργή του και να τη διοχετεύσει σε αυταπάτες. Πίσω απ' αυτές ελλοχεύει η απογοήτευση που θα τον οδηγήσει σε συμβιβασμό, υποχώρηση, ήττα. Καμία αναμονή. Να μην επιτρέψει να μπει στον «πάγο» την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο εντείνει την επιθετικότητά του εναντίον του. Εχει επιλογή: Ενα ισχυρό ΚΚΕ, για ένα ισχυρό κίνημα που μπορεί να μετουσιώσει την οργή σε δύναμη απόκρουσης νέων αντιλαϊκών μέτρων, απόσπασης μέτρων ανακούφισής του, σε δύναμη που θα ανοίξει το δρόμο σε ριζικές αλλαγές» (από το κύριο άρθρο στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ