16 Μαΐ 2012

Αποκαλυπτικός για τη διαχείριση της εκμετάλλευσης



Αποκαλυπτικός για τη διαχείριση της εκμετάλλευσης
Αποκαλυπτικός ο Αλ. Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο CNBC:
«Στόχος δικός μας είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι το πρόγραμμα του Μνημονίου, εκτός από βάρβαρο είναι και αναποτελεσματικό (...) Αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι απαιτείται μια άλλη συνταγή σε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση (...) Εμείς θέλουμε καταρχήν να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, να πείσουμε τους ηγέτες της ΕΕ ότι ακολουθούν μια λάθος συνταγή (...) Να κάτσουμε στο τραπέζι να κουβεντιάσουμε για ένα άλλο πρόγραμμα για το καλό όλων μας. Ενα πρόγραμμα που θα έχει ως πυλώνα την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Αν, τελικά, δεν τους πείθαμε, ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν τελικά πολύ δύσκολα».
«Η ανταγωνιστικότητα είναι ένα μέγεθος που επηρεάζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες πέραν του εργασιακού κόστους, επηρεάζεται φυσικά και από τους μισθούς, αλλά όχι μόνο από τους μισθούς».
«Στην Ελλάδα, ένα από τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε και δυστυχώς, πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποκτήσουμε ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις».
«Εμείς πιστεύουμε ότι για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση πρέπει οι τράπεζες να λειτουργήσουν ως μοχλός για την ανάπτυξη (...) Δεν μιλάμε για ένα σχέδιο κρατικοποίησης, όπου όλες οι τράπεζες θα ανήκουν σε έναν άνθρωπο και αυτός θα αποφασίζει. Οχι».
Για όποιον έχει ακόμα αμφιβολίες ως προς την πολιτική που προτίθεται να ασκήσει. Για όποιον ακόμα πιστεύει ότι έχει πρόθεση και διάθεση να καταγγείλει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Ανθρακες ο θησαυρός. Καλό θα είναι να το καταλάβουν εγκαίρως όσοι πίστεψαν τις αυταπάτες που καλλιέργησε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ