2 Μαΐ 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ Διαδηλώσεις για την επίθεση σε Υγεία και Παιδεία ΜΑΔΡΙΤΗ.--


ΙΣΠΑΝΙΑ
Διαδηλώσεις για την επίθεση σε Υγεία και Παιδεία
ΜΑΔΡΙΤΗ.--
Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν την Κυριακή σε όλη την Ισπανία (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μπιλμπάο, Βαλένθια, και αλλού) ενάντια στις περικοπές στις δαπάνες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η τελευταία δέσμη μέτρων προστίθενται στα ήδη συμφωνημένα μέτρα λιτότητας ύψους 27,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκαν στα τέλη του Μάρτη, και που θα φέρουν νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.
Με πρόσχημα την εξοικονόμηση 7 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Υγεία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει συμμετοχή στα φάρμακα για τους συνταξιούχους και να αυξήσει τη συμμετοχή στους εργαζόμενους, ανάλογα με το εισόδημά τους. Στον τομέα της Παιδείας, αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, δηλαδή από 27 σε 30 μαθητές στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από 33 σε 36 στη δευτεροβάθμια, ενώ παράλληλα θα αυξηθούν και οι ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών.
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωνε παρουσία των μελών του Λαϊκού Κόμματος πως «θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις αυτή την Παρασκευή, και κάθε επόμενη Παρασκευή» υποστηρίζοντας πως δεν έχει «άλλη εναλλακτική»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ