2 Μαΐ 2012

ΚΟΛΟΜΒΙΑ Δολοφονίες αγωνιστών


ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Δολοφονίες αγωνιστών
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--
Νέο κύκλο του βρώμικου πολέμου εναντίον του λαϊκού κινήματος, συνδικαλιστών και κομμουνιστών αγωνιστών κατήγγειλε ο Κάρλος Λοσάνο Γκιγιέν, διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Βος» («Φωνή του Λαού»), όργανο του ΚΚ Κολομβίας και μέλος της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος μετά την εν ψυχρώ δολοφονία τουΜαουρίσιο Ενρίκε Ροντρίγκες. Ο Μάο, όπως ήταν γνωστό, ήταν μέλος του Κόμματος (47 χρόνων με 3 παιδιά) και εργαζόταν ως σωματοφύλακας στον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Αλληλοβοήθειας (οργάνωση των ξεσπιτωμένων λόγω της κρατικής βίας) Αλφόνσο Καστίγιο. Παλιότερα είχε εργαστεί στην ασφάλεια της εφημερίδας και του διευθυντή της.
Ο Λοσάνο ενέταξε αυτή τη δολοφονία στο πλαίσιο των απειλών που έχουν αυξηθεί ραγδαία μετά τη σύσταση του μετώπου «Πατριωτική Πορεία» (μέτωπο δυνάμεων όπου συμμετέχει και το Κολομβιάνικο ΚΚ) και τη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποίησε την προηγούμενη Δευτέρα. Εξάλλου, η δολοφονία του Ροντρίγκες δεν ήταν μόνη. Από τις 27 Απρίλη «εξαφανίστηκε» ο Ερμάν Ενρι Ντίας, ηγετικό στέλεχος του αγροτικού κινήματος στην επαρχία Πουτουμάγιο και οργανωτικό στέλεχος στους αγρότες για την «Πατριωτική Πορεία», ενόσω βρισκόταν καθ' οδόν για την Μπογκοτά, για να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις. Επίσης, η Μάρτα Σεσίλια Γκεβάρα Ογιόλα, ηγέτιδα της κοινότητας Σαν Βισέντε ντε Καγκουάν, επίσης έχει «εξαφανιστεί» από τις 20 Απρίλη.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του αντιδραστικού προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, σε μία κίνηση αντιπερισπασμού τονίζει ότι ο Γάλλος δημοσιογράφος Ρομεό Λανγκλουά, κρατείται από τους αντάρτες της οργάνωσης FARC. Σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ της χώρας, ο Λανγκλουά ήταν ενσωματωμένος σε δυνάμεις του Κολομβιανού στρατού και τραυματίστηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών και αργότερα τον «απομάκρυνε ομάδα αντρών με πολιτικά».
  • Στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε επτά μέλη της πολεμικής αεροπορίας και έξι αστυνομικούς κατέπεσε και συνετρίβη κοντά στην πόλη Μπαρανκίγια στο βορρά της χώρας. Ολοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, ο στρατός έχει διατάξει έρευνα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες το ελικόπτερο δέχτηκε πυρά από το έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ