4 Ιουλ 2012

To ΝΑΤΟ σκοτώνει την ελευθερία του λόγου


To ΝΑΤΟ σκοτώνει την ελευθερία του λόγου




Αλεξάντρ Αρταμόνοφ και Νατάλια Κοβαλένκο
4.07.2012
To ΝΑΤΟ σκοτώνει την ελευθερία του λόγου
Φωτογραφία: EPA

Οι χώρες του ΝΑΤΟ διεξάγουν εναντίον της Συρίας πληροφοριακό πόλεμο και κάποτε εξοντώνουν ακόμη Σύρους δημοσιογράφους. Είναι βέβαιος για αυτό ο Τιέρι Μεϊσάν (Thierry Meyssan), Γάλλος δημοσιογράφος, επικεφαλής της διαδικτυακής πύλης ανεξάρτητης πληροφόρησης, «Βολταίρος» (Voltaire Network).

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» οΤιέρι Μεϊσάν είπε:
- Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ διευθύνουν συστηματικά τις ενέργειες εξουδετέρωσης των ανεπιθύμητων ΜΜΕ. Είναι οι μανιώδεις εχθροί της ελευθερίας του λόγου. Κάτι τέτοιο είχε ήδη συμβεί στην Γουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η αμερικανική CIA δημιούργησε μερικά τηλεοπτικά κανάλια, προκειμένου να αλλάξει το σήμα των εθνικών συριακών δικτύων από ψεύτικα. Είχε προετοιμάσει ψεύτικες εικόνες, που γυρίστηκαν σε ειδικούς χώρους και που καλούνται να αποθαρρύνουν πλήρως τον πληθυσμό της χώρας. Η απάτη αυτή αποκαλύφθηκε, και οι αντίστοιχες πληροφορίες δημοσιεύθηκαν σε εκατοντάδες πύλες του Διαδικτύου και των ΜΜΕ, με αποτέλεσμα η εταιρεία εξασφάλισης της δορυφορικής τηλεπικοινωνίας ΜιλΣάτ (MilSat) να αρνηθεί να αποσυνδέσει τα συριακά κανάλια από τον δυρυφόρο και ο Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις δραστηριότητές του μαζί με τον δορυφορικό διαχειριστή ΑραμπΣάτ (ARABSAT). Ταυτόχρονα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ περιέλαβε στην ημερήσια διάταξη της ομάδας επαφής για τη Συρία το θέμα της απόρριψης του πληροφοριακού πολέμου από τις αντιτιθέμενες πλευρές.
Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να πάρει μέτρα εκδίκησης. Είχε στείλει καταδρομείς κατά του συριακού Σταθμού Τηλεόρασης, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετα από τη Δαμασκό. Υπήρχαν εκεί μόνο τέσσερις φρουροί. Εξοπλισμένοι με συσκευές νυχτερινής όρασης οι καταδρομείς εισήλθαν στο κτίριο, σκότωσαν τους φρουρούς, και σκότωσαν επί τόπου τρεις παρουσιαστές ειδήσεων. Στη συνέχεια ανατίναξαν τα κτίρια του Σταθμού. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια ακολουθούν αυτή την τακτική. Μάλιστα, αυτοπαρουσιάζονται υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου. Ο κόσμος γύρισε ανάποδα! Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν το έργο τους! Αν χώρα δεν διαθέτει ανάλογα μέσα αυτοάμυνας, τότε ο καθένας μας βρίσκεται σε κίνδυνο»,- παρατήρησε καταλήγοντας ο Τιέρι Μεϊσάν.
Εν τω μεταξύ, 72 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στον κόσμο κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους. Αυτό αναφέρεται στην έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Press emblem campaign, η οποία εδρεύει στη Γενεύη. Ο αριθμός αυτός είναι κατά ένα τρίτο μεγαλύτερος από τον περσινό δείκτη. Στην πρώτη θέση αυτής της θλιβερής λίστας βρίσκεται η Συρία, όπου από τις αρχές του 2012 έχουν σκοτωθεί 20 δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ