4 Ιουλ 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Κουπόνια αντί προνοιακών επιδομάτων!


ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κουπόνια αντί προνοιακών επιδομάτων!
Από κινητοποίηση στο Λονδίνο το 2011 ενάντια στις αντιλαϊκές περικοπές
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων στη Βρετανία με πρόσχημα τη «χαλιναγώγηση του χρέους» προωθείται νομοσχέδιο για τη «μεταρρύθμιση του τομέα κοινωνικών παροχών» όπου πέρα των περικοπών στα προνοιακά επιδόματα προβλέπει και την καταβολή κουπονιών τροφίμων ή καρτών αγορών αντί των επιδομάτων για τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γκάρντιαν».
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι οικογένειες που θα χρήζουν βοήθειας - και αυτές ολοένα αυξάνονται εξαιτίας των περικοπών, της αύξησης της ανεργίας και της κρίσης - αντί του προβλεπόμενου επιδόματος θα λάβουν μία ειδική κάρτα αγορών, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περιορισμένο αριθμό καταστημάτων.
Το Ταμείο Κοινωνικής Πρόνοιας υπάγεται μέχρι σήμερα στο υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων, ωστόσο το νομοσχέδιο προβλέπει την «αποκέντρωσή» του και τη μετατόπιση των αρμοδιοτήτων προς τις τοπικές αρχές χωρίς όμως την απαραίτητη και αναγκαία πρόβλεψη για τη χρηματοδότησή του και την αύξηση του προϋπολογισμού για τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με μελέτη της οργάνωσης Child Poverty Action Group (CPAG) για το τρέχον οικονομικό έτος προβλέπονται περικοπές ύψους 9 δισεκατομμυρίων λιρών στερλινών για τις κοινωνικές δαπάνες, περικοπές διπλάσιες σε σχέση με πέρσι. Η συγκεκριμένη οργάνωση «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για μία ενδεχόμενη έκρηξη της κρίσης σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς σημειώνει ότι ήδη οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες για τα χαμηλά εισοδήματα και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και η τεράστια ζήτηση για προνοιακές παροχές δεν θα μπορεί να καλυφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ