26 Σεπ 2012

Σκοταδιστική δίωξη για «βλασφημία» στο διαδίκτυο


Σκοταδιστική δίωξη για «βλασφημία» στο διαδίκτυο
Στρέφεται ενάντια σε 27χρονο που δημιούργησε ιστοσελίδα με σατιρικό περιεχόμενο
Κρούσμα απαράδεκτου και επικίνδυνου σκοταδισμού συνιστά η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 27χρονου από τα Ψαχνά Ευβοίας, επειδή σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησε παραποιημένες φωτογραφίες του λεγόμενου Γέροντα Παϊσίου, τον οποίο αποκαλούσε «Γέροντα Παστίτσιο», καθώς και άλλα σχόλια σχετικά με τη θρησκοληψία.
Πιο συγκεκριμένα, σε δίκη παραπέμφθηκε 27χρονος υπάλληλος ιχθυοτροφείου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων μέσω του Facebook».
Για το θέμα αυτό, βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» υπέβαλε Ερώτηση στη Βουλή στις 19 Σεπτέμβρη. Ωστόσο, οι αρχές ισχυρίζονται πως η σχετική διαδικασία είχε κινηθεί νωρίτερα, από καταγγελίες πολιτών προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πριν από περίπου δύο μήνες. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη έστειλαν τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την εντολή να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύλληψη του διαχειριστή της σελίδας.
Την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας. Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής.
Το ΚΚΕ
Για τη σύλληψη του 27χρονου χρήστη του «Facebook», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σε σχόλιό του: «Το ΚΚΕ δε συμφωνεί με την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ωστόσο, είναι απαράδεκτο, αντιδραστικό και σκοταδιστικό φαινόμενο η δίωξη της σάτιρας, πόσο μάλλον όταν στηλιτεύει τη θρησκοληψία, το διαδεδομένο φαινόμενο εκμετάλλευσης της πίστης και την εξαπάτηση των θρησκευόμενων. Η σύλληψη του 27χρονου χρήστη του Facebook πρέπει να καταδικαστεί από τη νεολαία και το λαό. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη γι' αυτή την τρομοκρατική δίωξη που πρέπει να σταματήσει αμέσως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ