26 Σεπ 2012

Τραμπούκικη επίθεση στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης


Τραμπούκικη επίθεση στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Την τραμπούκικη επίθεση στελεχών της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σε βάρος μελών της ΚΝΕ καταγγέλλει η ΝΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Η επίθεση έγινε την περασμένη Πέμπτη, 21 Σεπτέμβρη, την ώρα που τα μέλη της ΚΝΕ ενημέρωναν τους φοιτητές για τη σημερινή απεργία. Μια ομάδα 15 στελεχών της ΔΑΠ επιτέθηκε εναντίον τους με γροθιές και κλοτσιές.
Η ΝΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΚΝΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές για να μη συναντηθούν με την πρόταση του ΚΚΕ, να μη σηκώσουν κεφάλι στην επίθεση που δέχονται αυτοί και οι οικογένειές τους.
Είναι αυτοί που στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική μέσα και έξω απ' το ΤΕΙ, καλούν την εργατική τάξη και τα παιδιά της να κάνει θυσίες, να πληρώσει για την κρίση. Χτυπάνε τους πρωτοπόρους φοιτητές, αυτούς που παλεύουν ώστε κανένας φοιτητής να μην πληρώσει ούτε ευρώ από την τσέπη του για τις σπουδές του, αυτούς που σε κάθε απεργία βρίσκονται στο πλάι των εργαζόμενων γονιών μας.
Θέλουν τους σπουδαστές φοβισμένους, έξω απ' τον αγώνα, ανοργάνωτους παρά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολές του ΤΕΙ με τη λειτουργία του ιδρύματος πραγματικά στον αέρα, σοβαρές ελλείψεις σε καθηγητές και υλικοτεχνικές υποδομές, με εκατοντάδες φοιτητές να παρατάνε τις σπουδές, να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.
Δε θα τους περάσει. Καλούμε κάθε σπουδαστή να βγάλει συμπεράσματα για την τραμπούκικη στάση αυτών των δυνάμεων και ποια συμφέροντα υπηρετούν. Να τους απομονώσει, να μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης, στη συγκρότηση νέων σπουδαστικών συλλόγων στο ΤΕΙΘ, να συμβάλει με κάθε τρόπο και με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ