26 Σεπ 2012

Τα «καλά παιδιά» και η...αποβλάκωση μας!


Τα «καλά παιδιά» και η...αποβλάκωση μας! 
 πηγή e-globbing 


                                        «Βαζω στοιχημα», λεγαμε τις αλλες, οτι ο Νικος και η Μαρια, γνωστοι μας και γειτονες, ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταιες εκλογες, παρα τα οσα συζητουσαμε προεκλογικα μαζι τους και τα οσα συνεχιζει κανεις να βλεπει να γινονται στο κομμα των πολλων συνιστωσων! Μαλιστα ειναι τοσο αφελεις ωστε ισως και να πιστευουν οτι εχουν κανει "την πιο...επαναστατικη πραξη της ζωης τους", μεχρι σημερα, (!) ψηφιζοντας Τσιπρα, αντι του...Πασοκ, οπως εκαναν τα προηγουμενα χρονια, ενω σημερα ξερουμε οτι περνουν δυσκολα, οπως η πλειοψηφια του κοσμου, στην Ελλαδα! 
Τα πραγματα δεν πανε καθολου καλα, ελεγαν τις αλλες σε e-mail..Τι να σου κανει ομως κι ο Τσιπρας, ειναι μονος του, ελεγαν, πετωντας, κι αυτοι, (οπως ολα τ ατομα που σιχαινομαι!), υπονοουμενα για το ΚΚΕ, αλλα θα ειμασταν ακομη χειροτερα, ελεγαν, αν ειμασταν εκτος ΕΕ! Θα ειμασταν σαν καποιες χωρες της Αφρικης, εγραψαν και δεν ξερω αν περιμενουν να...πεισουν κανενα μ αυτο το γελοιο επιχειρημα! Παντως οχι εμας!


Δυο ακομα «χαζα παιδια, χαρα γεματα», σκεφτηκα και ειλικρινα αυτη η εικονα ερχεται στο μυαλο μου καθε φορα που τους σκεφτομαι, γιατι οπως πολλοι αλλοι της ηλικιας τους, στην Ελλαδα, σε 

θεματα πολιτικης ειναι εντελως...''ουφο'', ψηφιζαν κι αυτοι παντα ο τι και οι γονεις τους, γιατι οι ιδιοι δεν εχουν ιδεα τι θα πει ZΩΗ, εφ οσον οι γονεις ηταν που τους αγορασαν σπιτια, οι γονεις τους εβαλαν σε δουλειες, μονο ...γκομενους και γκομενες δεν τους βρηκαν οι γονεις τους, αν και σε καποιες περιπτωσεις απ ο τι ξερω, ανακατευτηκαν αρκετα και σ αυτο το ...θεμα!!
Μιλαμε δηλαδη για τα γνωστα..ωμα παιδια, αυτα που για διαφορετικους λογους ολοι στην Ελλαδα ονομαζουν..καλα παιδια! 
Μεχρι και τα ...χρυσαυγουλα, που οι δουλειες τους ανοιξαν και επεκταθηκαν τωρα και ...υπερποντια, θεωρουνται... λιγο πολυ ...«καλα παιδια», (!) απ τον μεσο Eλληνα υπερηλικα με Αλσχαιμερ, (γιατι αν δεν εχει...Αλσχαιμερ και τους ψηφιζει συνειδητα ειναι αναμφιβολα...φασιστας!)

Τα «καλα παιδια», οπως ο Νικος και η Μαρια, που ηταν απο το σπιτι στο σχολειο κι απ το σχολειο στο σπιτι, μετα στο πανεπιστημιο και μετα στο ...δημοσιο, αφου ο μπαμπας ειχε και τα …μεσα (να μη βαλει το παιδι του σ ενα ποστο να πεφτει ενας μισθος χειμωνα-καλοκαιρι;).  
O Nικος και η Μαρια δεν ..''στριμωχθηκαν'' ποτε, ολα τα προβληματα ηταν λυμενα απ τους γονεις τους....Μεχρι και σπιτι τους εδωσαν οταν παντρευτηκαν για να μη χρειαστει να παρουν αυτοι δανεια, σαν εμας τους αλλους, που και δανειο πηραμε και δουλειες επρεπε να ψαξουμε μονοι μας, γιατι οι γονεις μας δεν ειχαν ουτε..κονέ, ουτε σπιτια για να μας χαρισουν!
Ετσι τις αλλες, δεν αντεξα και τους τα εγραψα ενα …χερακι και για το Πασοκ που μεχρι τωρα ξεδιαντροπα ψηφιζαν και για τον...αριστερο ΣΥΡΙΖΑ, που το μονο... επαναστατικο επανω τους ειναι οι ωραιες λεξεις που χρησιμοποιουν, ενω δεν εχουν κανενα προβλημα με τα μονοπωλια, απλα θελουν οι ανθρωποι να τα κανουν πιο ..ανθρώπινα και πιο ...φιλολαϊκά, ωστε να μας εξυπηρετησουν, αντι να μας...παιδευουν, οπως κανουν, τωρα! Τι κριμα που δεν σκεφτηκε το σημερινο Πασοκ τετοια ...εμπνευσμενα λογια, αλλα τι να πει τωρα οταν τα ειχε ηδη πει στη δεκαετια του 80, οταν επαιζε το ρολο του σημερινου... ΣΥΡΙΖΑ, στην τοτε επιχειρηση εξαπατησης των ψηφοφορων, προσφεροντας κι αυτο την ιδια...«λυτρωση»! 
Τα «καλα παιδια», ομως, αρεσκονται στις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες, γιατι αυτες δεν εχουν κοπο, ουτε απαιτουν συγκρουση με το συστημα, (που να τρεχουν τωρα ο..Νικος και η Μαρια να τρωνε..χημικα στο κεφαλι και στο εξης... νερομπουγελωματα, σε διαδηλωσεις;).
Μου εστειλαν τη γνωστη, σε πολλους, ηδη, φωτογραφία που εκανε τις μερες αυτες τον γύρο του διαδικτύου, με το χαρτι πανω σε κάδο, στην Καλλιθέα που εγραφε: ''Παρακαλούμε φαγώσιμα και ψωμάκι, κρεμάστε τα στον κάδο''. Την εβαλαν και στο ..φατσοβιβλιο για να τη δουν οι ..φιλοι τους και να γραψουν απο κατω... ''like'', φανταζομαι...(Τοσο μυαλο εχουν τοσα κανουν!)
Δεν αρνειται κανεις οτι σοκαρει η φωτογραφια, αλλα αυτο που θα επρεπε να μας σοκαρει ακομη περισσοτερο ειναι το συστημα που δημιουργει αυτες τις παραλογες καταστασεις, οπως και οι πολιτικοι εκεινοι που με την αδιαφορια τους, ή τις σκοπιμοτητες τους σπρωχνουν τον κοσμο στη ...βαρβαροτητα, φορτωνοντας τον με ενοχες σε σημειο που ακομα και η ιδεα της ...αυτοκτονιας περνα απ το μυαλο πολλων σημερα, ενα τραγικο, φαινομενο για τα Ελληνικα δεδομενα, που τεινει, ομως, να γινει...ρουτινα! 
Προσπαθουν να μας κανουν να συνηθισουμε να ζουμε στη μιζερια, εκει το πανε, να μας γινει συνηθεια, ωστε να δεχθουμε καλυτερα την ...ηττα μας, αυτος ειναι ο σκοπος τους και να παραιτηθουμε απο τους αγωνες για μια ανθρωπινη ζωη... 
Οι μονοι που δεν το δεχονται, σημερα στην Ελλαδα και ειναι προς τιμην τους ειναι οι κομμουνιστες, οι οποιοι ξερουν και απο αγωνες και απο ιστορια και οπως ξερουμε δεν θελουν μονο να...ερμηνευσουν τον κοσμο, αλλα να τον αλλαξουν, κατι ομως που δεν γινεται απο τη μια στιγμη στην αλλη! Απαιτει χρονο, συσπειρωση και αγωνες. 
Ετσι καταλαβαινει κανεις ποιοι και γιατι αρκουνται σημερα στην αρπα-κολλα...«ενημερωση» απο τα καναλια και γιατι επισης η πλειοψηφια μεσω της προβολης τους απο τα ΜΜΕ ψηφισε τελικα τον Τσιπρα ως....«αριστερη εναλλακτικη λυση» και τη Χ.Α ως…τιμωρια-εκδικηση των δεξιων για τους ...κλέφτες!!
Στο μεταξυ η ..αποβλάκωση ειναι σε ημερησια διαταξη στη ζωη μας, οι ειδησεις, οταν δεν ειναι απολυτα...σκουπιδια, ειναι νεοφιλελευθερη προπαγανδα, που σκοπο εχει να σε πεισει ως πολιτη, οτι απο δω και περα θα ζεις αρκετα...μεσαιωνικα στα 2012, γιατι ετσι, ..Νικο και Μαρια, ζουν στον "πολιτισμενο κοσμο", σ αυτον οπου η «πενομενη δικαιοσυνη δεν μπορει να ειναι ανεξαρτητη» (!!), σ αυτον οπου ο ...ΓΑΠ εφτασε να διδασκει στο Χαρβαρντ, η Χ.Α ειναι κομμα στη βουλη και λεει οσα λεει, ενω η ....Αφρικη ερχεται καθε μερα ολο και πιο ...κοντα μας!
ΑΠΕΡΓΙΑ και παλι ΑΠΕΡΓΙΑ!
 Από  redwave  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ